banner108
Öne Çıkanlar kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! arenasporkolik Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. Serbest transferde son gün
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

“Voleybol takımı gitmeyecek”
banner98

Milli Eğitim Bakanlığı, 3 Nisan tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilen yazıda, Türkiye’de gerçekleştirilecek “Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği” ile “Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği” müsabakalarına okul takımı gönderilmeyeceğinin bildirildiğini kamuoyuyla paylaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlar Kurulu’nun Türkiye'de gerçekleştirilecek okullar arası yarı final ve final müsabakalarına ülkeden katılacak kafilelerin giderlerinin karşılanması ile ilgili aldığı kararın kamuoyunda yarattığı yanlış anlamalar üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bakanlığımızın 439/2023 numaralı önergesi, tüm branşları kapsayacak şekilde hazırlanması gerektiği için Bakanlar Kurulu’nun gündeminde sunulmuş ve Bakanlar Kurulu bu çerçevede karar üretmiştir.
Bilinmesini isteriz ki, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat günü yaşanan felaketin yarattığı acıyı en derin şekilde yaşayan kurumların başında gelmektedir.
Adıyaman’da hayatını kaybeden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin acısını ve eksikliğini halen hissediyor, hatıraları önünde saygı ile eğildiğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.
Yaşadığımız bu süreç doğrultusunda da 3 Nisan 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilen yazımızda, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği ile Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği müsabakalarına okul takımı göndermeyeceğimizi bildirmiş bulunmaktayız.
Bizler için bu yılın şampiyonları, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin “Şampiyon Melekler Takımı”dır.
Okullarımızda, sınıflarımızda, okul sporları müsabakalarında ve bulunduğumuz her ortamda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ismini yaşatmaya devam edecek, okullarımızın elde edeceği başarıları onlara ithaf edeceğiz.”

Dernekten açıklama
Öte yandan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği de konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. 
Açıklama şöyle 
“Değerli Halkımız,
Malumunuz üzere 6 Şubat 2023 tarihinde bizleri tarifsiz acılara düşüren bir deprem sonucunda 35 canımızı; çocuklarımızı,öğretmen ve veli arkadaşlarımızı kaybettik. Derneğimizin kurucu üyelerinin hayatları bir daha eskisi gibi olamayacak. Canlarımız, KKTC Yıldızlar Kız ve Erkek okullar arası voleybol Şampiyonu olarak bulundukları Adıyaman’da, açgözlü bir cehalete kurban oldular. Depremin üzerinden henüz 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine ve toplumumuz her an bu acıyı hissetmesine rağmen; bugün kamuoyu önünde paylaşılan ve bakanlıkça alınan kararlar bizleri derinden üzmüştür.
Bu bilgiler ışığında KKTC Bakanlar Kurulu, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, okullar ve KKTC Voleybol Federasyonu’nun dahil olduğu ve deprem sonucu yapılamayan ve hepsinden önemlisi canlarımızı uğruna yitirdiğimiz Türkiye Okullar arası Voleybol yarı final turnuvasının yeniden organize edileceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yine adı geçen turnuvaya okullarımızın da katılımı için Türkiye tarafından bir davet yapıldığı ve bu davetin KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar ile paylaşıldığını esefle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu da yetmezmiş gibi 5 Nisan 2023 tarihli Bakanlar Kurulu kararlarının yayınlandığı Resmi Gazetede katılım gösterecek okullar için ödenek kalemleri de ayrıldığı anlaşılmaktadır. Bu noktada gerek ülkemiz okul ve kurumları gerekse Türkiye’deki okul ve kurumlardan yapılan bu davetlere , hassasiyet göstererek ‘HAYIR’ diyen tüm kesimlere sonsuz teşekkür ederiz .
Derneğimiz yaşanan travma ve çekilen acılara rağmen hiçbir kulvarda çocuklarımızın ve gençlerimizin spor turnuvalarının iptal edilmesini arzu etmemekte, tam aksine şampiyon meleklerimizin adını yaşatma adına davetlere katılım göstermekte, destek vermektedir.
Çocuklarımızı toprağa defnedeli daha 2 ay bile olmamışken; sebepleri biz kayıp yakınları tarafından hiçbir şekilde kabul edilemez olan bu karar/lar hakkında resmi makamlardan açıklama beklediğimizi, kamuoyu ile paylaşırız. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki KKTC Yıldız voleybol şampiyonu olan ve hatıraları önünde tüm toplumun saygı ile eğildiği çocuklarımız, öğretmelerimiz ve veli arkadaşlarımız toprağın altındadır.
Saygılarımızla,
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75