banner108
Öne Çıkanlar Gedik yeniden görevde Trabzonsporda 5 Futbolcuya Veda Edildi.. Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0) Miracle Spor TV
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

1. ULUSLARARASI KIBRIS BİSİKLET TURU BAŞLIYOR..!
banner98

  


           Basın toplatısı bugün Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu’nun da katılımıyla Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği merkez binasında gerçekleştirildi. Basın toplantısına, KKTC Başbakanlık Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, Organizsyon Direktörü Esin Esmen, Organizasyon Etkinlik Yönetimi, İletişim ve Medya Direktörleri Feyza Erkal Olgun ile Faika Yalvaç'ın yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleriyle yetkililer katıldı.


ADADEMİR

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir basın toplantısında yaptığı konuşmaya dün Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başladı.

Adademir, Kuzey Kıbrıs için büyük bir organizasyon olan Bisiklet Turu’nun 2 milyon TL’lik bir organizasyon olduğunu fakat bunun sponsor ve gönüllülerin katkıları ile cüzi miktarlar harcanarak yapılacağını açıkladı.

Adademir, gönüllülük, farkındalık ve bisiklet sevgisinin öne çıkarılacağı etkinliklerde hem sağlık, hem turizm, hem spor, hem de tanıtım alanında gelişmeler olacağını kaydetti.

Başkan Adademir, toplam 420 kişi, 63 araç ve 24 motorize ekibin tur boyunca görev yapacağını belirtti

'SÜRDÜKÇE KEŞFET'  sloganıyla düzenlenen ve özel statüyle koşulan yarışta, genç yıldız adayları pedal basacak. İlk kez düzenlenecek 'uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nda, toplam 390 km geçilecek. Yarışın üçüncü ve son gününde ise, 7'den 70'e katılımın sağlanacağı bisiklet festivali düzenlenecek. Yıldızlar yarışının yanı sıra, halk sürüşü ile tüm katılımcılar keyifli dakikalar geçirecek.

ETAPLAR

Bisiklet turunun 1. gününde Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel güzergâhlarını kapsayan 160 kilometrelik parkur, 2. gününde Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa istikametlerinde 175 kilometrelik parkur yarışları, 3. günündeyse eğlencelerin de yer alacağı “Bisiklet Festivali” kapsamında Lefkoşa içinde dar bir çember şeklinde 40 turluk “Kriteryum” halk sürüşü gerçekleştirilecek.

Organizasyonda 320 polis, 50 gönüllü ve 40 profesyonel görevli, 28 araç, 14 motorize güvenlik ekibi ve 10 motorize hakemle, güvenlik görev alacak.

Etkinliklere Bulgaristan’dan 2, Türkiye’den 3, Almanya, Kazakistan ve KKTC’den 1’er olmak üzere 8 takım katılacak.

Basın için 2 araçta toplam 6 kişilik akreditasyon yapılarak yarışların yakından takibi sağlanacak, her 3 etabın başlangıç ve bitiş noktaları Girne Kapısı olacak.

Organizasyonla ilgili gelişmeler Facebook’ta /tourofnorthcyprus sayfasından takip edilebiliyor.


BİSİKLET TURU’NA KATILACAK TAKIMLAR

·         Hemus 1896 Troyan - Bulgaristan

·         Tzar Simeon Plovdiv - Bulgaristan

·         Brisaspor - Türkiye

·         Konya Torku - Türkiye

·         TOHM - Türkiye

·         Team Basso-Bikes - Almanya

·         VeloclubRatisbona Regensburg - Almanya

·         National Team of Serbia - Sırbistan

·         Kazakhstan National Team - Kazakistan

·         Astana City Continental - Kazakistan

·         Erülkü - KKTC

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75