banner108
Öne Çıkanlar Bozbeyli Esentepe Göçmende.. Okçulukta Mali Genel Kurul Yapıldı.. MOD Dansı Ziyaret Etti..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Yenicami Hukukçuları Tüzük'te Açık Buldu..!
banner98

KTFF’yi zor bir hafta beklerken yapılacak itirazlar ve verilecek kararlar sonrasında Pera Larnaka Gençler Birliği Play-out’tan kurtulabilir, olaylarla hiç alakası olmayan Yenicami ise Play-out’a girebilir.

KTFF'nin hemen bbugün konuyu disiplinde görüşüp kararını açıklayacağı öğrenildi. Salı gün tahkime yapılacak başvuru sonrası Çarşamba günde Tahkimin kararını açıklaması beklenirken süper ligde Cumartesi günü başlayacak olan play out maçlarının Çarşamba güne ertelenmesi gündeme geldi. 

Gençler Birliği kulübü tarafından yapılan itiraz sonrası ortaya konanlar sonrası maçın hükmen Gençler Birliği'ne verilmesi ve bu durumda Yenicami'nin play outa kalması gündeme oturunca 2 gündür sıkı bir şekilde çalışan Yenicami hukukçuları tüzükte açık bir madde bularak KTFF'de Yenicami'nin haklarını koruyacakları öğrenildi. 

Ne olmuştu

Alsancak Yeşilova ile Pera Larnaka Gençler Birliği 30. haftada 1-1 berabere kalmış ve bu sonuçla birlikte Gençler Birliği Play-out’a kaldı. Ancak İskele ekibi maçta Yeşilova’nın büyük bir hatasını yakaladı.

Yeşilova takımı müsabaka listesine yazılma hakkı bulunmadığını iddaa ettiği Tamer Cem Haddur’u listeye işleyince 1-1 sona eren maçın hükmen Gençler Birliği lehine karar alınabilme durumu ortaya çıktı.

Bu durumda itiraz doğrulanırsa Play-out hattında Gençler Birliği yerine Yenicami takımı olacak.

Yerli Yabancı Statüde yer almıyor

Tamer Cem Haddur 2007 yılı doğumlu ve 25 Ocak 2022 tarihinde Alsancak Yeşilova kulübüne lisans çıkardı. Genç futbolcu U16 ve A2 takımlarında iki sezon forma giymesine rağmen altyapılarda üç yılı tamamlamadığı için A takımda Yerli Yabancı Statüde yer alamıyor iddası ile Pera Larnaka Gençler Birliği bugün sabah resmi itirazını KTFF'na yapacak. 

KTFF'deki bu bilgide Kayıt 2022 gösterirken başka bir bilgide ise oyuncunun 2021 sezonunda forma giydiği ortaya çıktı. 

Önceki haftalarda da yazıldı şikayet eidlmedi

Bundan önceki haftalarda da Yeşilova A takımı kadrosunda bulunan ancak itiraz gelmediği için sıkıntı yaşanmayan, maçları tescil edilen Yeşilova’da bu gelişme dün Pera Larnaka Gençler Birliği yöneticilerinin araştırmasıyla ortaya çıktı. Durumu tespit eden ve bugün Futbol Federasyonu’na itirazda bulunulacağını belirtilen Gençler Birliği için Play-out oynamama umut ışığı ortaya çıktı.

3-0 hükmen kuralı var

Kurallara göre eğer genç oyuncu TC statüsünde ise oyuna girmemesine rağmen maç varakasında 3. yabancı oyuncu olduğu için maçın 3-0 hükmen mağlup olunması kuralı var.

Hükmen kararı çıkarsa Yenicami Play-out’a girecek

Bu maçı hükmen kazanması durumunda Pera Larnaka Gençler Birliği 40 puana yükselecek. Yenicami 37 puanda bulunduğundan 11.sıraya inerek Play-out maçları oynamak durumunda kalacak. Böylece bu inanılmaz hata sonucu hiç suçu olmayan Yenicami’nin başı yanmış olacak.

Yenicami Hukukçuları Açık Buldu

Tamer Cem Haddur 2007 yılı doğumlu ve 25 Ocak 2022 tarihinde Alsancak Yeşilova kulübüne lisans çıkardığı genç futbolcunun U16 ve A2 takımlarında iki sezon forma giymesine rağmen altyapılarda üç yılı tamamlamadığı için A takımda Yerli Yabancı Statüde yer alamıyor iddası ile Pera Larnaka Gençler Birliği bugün sabah resmi itirazını KTFF'na yapacak. 

Ancak genç oyuncunun 2021 2022 sezonunda 25 Ocak 2021'de yeni lisan çıkardığı ve bu sezonda 20 kez U15 ve A2 takımında forma giydiği kayıtlarda var. Kurala göre 3 sezon 10 maç forma giymesi gerekiyor. 

Genç futbolcu 2022 - 2023 sezonunda 45 kez yine Alsancak Yeşilova forması giydi. Böylece bu sezonda da 10 kez forma giyme kuralını uygulamış oldu. 

Ve bu sezon 2023-2024 sezonunda genç oyuncu Tamer Cem Haddur bu sezon 28 maçta genç takım forması giyerken 8 maçtır da A takım kadrosuna yazılıyor. Genç oyuncu bu sezon 10.hafta da oynanan Mesarya - A.Yeşilova maçı ile bu sezonda 10 maçta oynama hakkını kazandı. 10.hafta öncesinde 8 ve 9.haftalarda A takım kadrosuna da yazıldı. Türk Ocağı ve Küçük Kaymaklı maçlarında itiraz gelmediği için konu KTFF'ye taşınmadı. 

Genç Futbolcu sezonun geri kalan kısmında da genç takımda oynamaya devam ederken 5 kez ligde 1 kez de kupada yine A takım kadrosuna yazıldı. Bugüne kadar bu oyuncuya kımse itirazda bulunmazken Pera Larnaka Gençler Birliği kendi maçlarında bu oyuncu yine yazılınca itirazda bulunma kararı aldı. 

Bir futbolcunun 3 sezon arka arkaya her sezon 10 maç oynaması halinde 4. sezon yerli statüde oynama hakkı kazanır iddası ile itirazda bulunmaya hazırlanan Gençler Birliği'nin bu hamlesi karşısında Yenicami Hukukçuları 2 gündür yaptıkları yoğun çalışma sonrası maddelerde bir açık buldu. 

Yenicami hukukçuları yaptıkları inceleme sonrası maddelerde bu tip oyuncuların 3 sezon arka arkaya her sezon 10 maç oynama maddesini doldurduktan sonra A takımda forma giyebilir ibaresini buldular. Maddede 3.sezon 10 maçını dolduran oyuncunun A takıma katılabilir ibaresi Yenicami'nin yürüyeceği nokta oldu. 

Yenicami Hukukçuları maddede 3 sezon ve 10 maç oynama kurarlının tamamlandığı ve oyuncunun A takıma yükselme hakkı doğduğu iddası ile tahkime başvuracağı öğrenildi. Maddede oyucunun hakkı kazanması halinde A takıma katılabileceği belirtilirken bu süreyi doldurduktan sonra 4. sezon katılabilir ibaresi yazmıyor. Buradan açık yakalayan Yenicami hukukçuları bu madde ile haksızlığa uğrayan Yenicami'nin Tahkim'de kesinlikle haklı bulunacaklarını iddaa ediyorlar. 

KTFF’nin kararı merak ediliyor

Yaşanan gelişmelerin ardından Gençler Birliği’nin federasyona itiraz etmesi durumunda KTFF’nin konuyla ilgili nasıl bir karar üreteceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75