banner108
Öne Çıkanlar Voleybol Yıldızlarda start aldı arenasporkolik İzmir Şavkar Kulübü Adına Yarışacaklar.. İstanbulda Yarışacaklar.. kktc spor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

SÜKUNETE ÇAĞIRIYORUZ….!
banner98

Spor kamuoyunun bilgisine;

Ülke futbolunun gündemine oturan ve maalesef tasvip etmediğimiz konu ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği olarak bugüne kadar herhangi bir basın açıklaması yapmamakla birlikte konunun paydaşları ile gerekli görüşmeleri yaparak tarafları sağduyuya çağırmak için yoğun bir çaba içerisinde bulunduğumuzu bilmenizi isteriz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana birinci önceliğimiz olan Antrenörlerimizin saygınlığı hususuna derin bir zarar veren bu hadise ile ilgili olarak görüşümüz şudur;

Nasıl ki meslektaşlarımızın saygınlığını korumak ve arttırmak gayreti içerisindeysek üyemiz Sn. Toygar Davulcu'nun 04 Mayıs 2024 tarihinde yapmış olduğu röportaj açıklaması esnasında ülke futbolunun patronu konumundaki KTFF Başkanı Sn. Hasan SERTOĞLU hakkındaki söylemlerinin Başkanın şahsına ve bulunmuş olduğu makamın saygınlığına zarar verdiği düşüncesi içerisinde doğru bulmadığımız gibi tasvip etmediğimizi açık bir dille belirtmek isteriz.

Kaldı ki Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneğimize yaptığı katkılar saygınlığımızı artırmamız için aldığı kararlar ve hep yanımızda bulunması nedeni ile KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bu ithamlara maruz kalması ilk olarak bizleri üzmüştür.

Zira "Saygınlık öncelikle karşındakilere saygı duyma ile başlamaktadır! "

Bizler KTFF’na bağlı olan bir Kurumuz. Ve bu kurumun bir üyesi olan Toygar Hocamızın KTFF Başkanı ve hakemleri zan altında bırakan açıklamalarını da doğru bulmadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Buradaki açıklamaların bir hocamızın başarısının engellendiği söylenmeye çalışırken yine başka bir takımı çalıştıran üyemiz olan bir hocamızın da haksız başarılar elde ettiğini ima etmeye gitmesi derneğimiz tarafından üyelerimize eşit mesafede olduğumuzu ve basın açıklaması yaparken çok dikkatli davranmaya çalıştığımızı belirtmek isteriz.

Sayın Toygar Hocamızın son yıllarda belki de birçok hocamızın buna benzer söylemek isteyip te söylemediği birçok şeyi cesurca dile getirmesi birçok kesim tarafından takdir görmüştür ancak şu da unutulmamalıdır ki kavga kimseye bir kazanç kazandırmaz.

Bizler göreve geldik geleli hep birleştirici hep yapıcı ve hep hocalarımızın saygınlığı için uğraşmaktayız ve bu güne kadar çok yol kat ettiğimizi düşünüyoruz.

Ne varki özellikle hakemler konusunda hocamızın yaptığı açıklamaları lig sezonu içerisinde de birçok hocamız buna yakın açıklamalar yapmış olduğunu ve bu açıklama sonrasında Kıbrıs Türk Futbol Hakemler Derneğinin yaptığı açıklamanın kabul edilebilir bir tarafı olmadığını da belirtmek isteriz.

Son yılların en başarılı hocalarımızdan olan bu yıla da damga vuran Toygar hocanın yapmış olduğu açıklamasının ardından Kıbrıs Türk Hakemler Derneği'nin yapmış olduğu saygısız, aşağılayıcı ve haddini aşan basın bildirisini çok üzülerek ve hayret içerisinde takip ettik.

Kendilerini ahlak, edep ve hocamızdan bir özüre davet ederiz. Bu açıklamaların ülke sporuna bu kadar hizmet veren spor adamları için yapılırken 1 kere değil 100 kere değil 1000 kere düşünülmesi gerektiğini ve hakemlerine sahip çıkarken Toygar Hocamızın da sahipsiz olmadığını hatırlamalarını isteriz.

Sn. hocamız Toygar Davulcu'nun bu basın bildirisi ile ilgili herhangi bir hukuki süreç başlatmayı düşünmesi halinde de KKTFAD olarak maddi veya manevi her türlü destekçisi olduğumuzu bilmesini isteriz.

Kimse bizim hocamıza bu şekilde aşağılayıcı bir ithamda bulunamaz ve küçük düşüremez. Ülke futboluna yaptığı katkılar tartışılmayan hocamızın bir ailesi olduğunu ikinci ailesinin bizler olduğunu hatırlatır hocamızın bir hatası varsa KTFF yönetim kurulunun yaptığı gibi disipline sevk etmesi ile sonuçlanması gerekirdi.

Gün geçtikçe bahse konunun çığ gibi büyüyen bir hal alması neticesinde ilk günden bu yana sükûnetimizi korumamızın ve olaylara sağduyulu bir şekilde, yönetim kurulu içerisinde konuşarak basın bildirimizi en sona saklamamızın da ne kadar doğru bir davranış olduğunu görmekteyiz.

Değerli üyelerimizin de sosyal medya üzerindeki, konu ile ilgilenmediğimiz ve hocamızı sahipsiz bıraktığımız gibi perde arkasındaki amaç ve uğraşlarımızı bilmeden ve bizimle temasa geçmeden yaptıkları paylaşımlar için duyduğumuz üzüntüyü bilmelerini isterken kendilerini olaylara objektif aynı zamanda sağduyulu yaklaşmaya davet ederiz.

Özellikle son 1.5 yılda hocalarımızın saygınlığını üst seviyeye çıkarmaya çalışırken sanal ortamda lütfen bir birimize yazdığımız yazılara dikkat edelim. Watsap grubumuzda tartışalım kimseye malzeme veremeyelim.

Ayrıca hafta sonu oynanan lig maçlarında yaşanan Lisans skandalı sonrası bir kulübümüzün yaptığı basın açıklamasında hocamız Cemal Kır ve ekibini suçlamasını da hayretle izleyip bir kez daha oldukça üzüldük.

Dünyanın her yerinde teknik adamın görevi belli iken ülke şartlarında her kulüpte yaşanan yönetici sıkıntısı nedeni ile hocalarımızın günü geldiğinde malzemeci günü geldiğinde yönetici günü geldiğinde bir idareci gibi herşeyi üstlenmesine rağmen yapılan bu skandal hatada hocalarımızın ilgisi olmamasına rağmen suçlanması bizleri derinden üzerken bugün hocamız Cemal Kır’ın açıklaması sonrası herşeyi daha gerçekçi gün yüzüne sermiştir.

Bu konu da da ilgili kulübümüzden hocamız için bir özür beklemekteyiz.

Cemal hocamız da Toygar hocamız da bizim için çok değerlidir fakat bugün onların başına gelenler yarın hepimizin başına gelebilir. O yüzden tek yumruk olmaya devam edelim.

Spor Kamuoyuna saygılarımla,

Hasan Topaloğlu KKTFAD BAŞKANI

Ve YÖNETİM KURULU…

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75