banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. Serbest transferde son gün
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Söz koçlar ve oyuncuların
banner98

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Üniversiteler Spor Federasyonu işbirliğinde ve METGİN sponsorluğunda düzenlediği Ünilig’de final-four yarın akşam (14 Nisan Cuma) yarı final maçları ile başlıyor.

UKÜ Arena’da oynanacak maçlardan ilki saat 18.00’de YDÜ ile DAÜ arasında, ikincisi ise saat 20.00’de BAÜ ile RDÜ arasında oynanacak.

İki takımın koçları ve birer oyuncusu kritik maçlar öncesinde düzenlenen basın toplantısında düşüncelerini paylaştı. 

Göker: Kupaya talibiz ve o amaçla çalışmalarımız devam ediyor

YDÜ Yöneticisi Umar Göker, klasmanı birinci bitirmelerinin kendileri için güzel bir netice olduğunu, ancak 3 takım aynı galibiyet sayısında ve güçte bulunduğunun da bir gerçek olduğunu belirtti. 

“Sonuç itibarı ile kupaya talibiz ve o amaçla çalışmalarımız devam ediyor” diyen Göker, iyi gittiklerini ve sonunun da kendi açılarından güzel olmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Kılıç: Hedefimiz kupayı kaldırmak

YDÜ oyuncusu Baran Ali Kılıç ise yaptığı açıklamada, çok güzel ve heyecanlı geçen lig sürecinin ardından final four’a gelindiğini, bu vesile ile tüm takımlara başarılar dilediğini söyledi. Çok heyecanlı olduklarını belirten Kılıç, hedeflerinin şampiyonluk ve kupayı kaldırma olduğunu belirtti.

Rakipleri DAÜ’ye de başarılar dileyen başarılı oyuncu, iki federasyonu da düzenledikleri organizasyon nedeni ile kutladı.

Tatlıcıoğlu: İlk hedefimizi tutturduk, iyi oynayıp kazanmak istiyoruz

DAÜ Koçu Enver Tatlıcıoğlu, Ünilig’e başlarken, basamak basamak ilerleyecek şekilde hedef koyduklarını, play off’un ilk hedefleri olduğunu ve bunu başardıklarını vurguladı. Haftada 2 veya 3 antrenman yaptıklarını, yeni oyuncuların uyum sürecini tamamladıklarını belirten Tatlıcıoğlu, ligdeki takımların birbirine denk güçte olduğunu, o gün iyi oynayan kazanacağı bir ligde yer alındığını aktararak rakipleri YDÜ’ye de başarılar diledi.

Kaya: Finali hak edecek bir oyun ortaya koymak istiyoruz

DAÜ oyuncusu Uğur Kaya ise organizasyonu düzenleyen 2 federasyona ve ev sahipliği yapan UKÜ yetkililerine teşekkür ederek, 15 yıldır ülkemizde basketbol oynadığın ve ilk kez konuşabileceği bir ortam oluştuğunu dile getirdi. Kaya, takım olarak play-off hedefi ile yola çıktıklarını anımsatarak, şimdiki hedeflerini finali hak edecek bir oyun ortaya koymak olduğunu belirtti.

Alp: Rekabetin yüksek olacağı maçlar oynanacak

BAÜ Koçu Ahmet Gürel Alp, Ünilig’in yeni formatı ile birlikte önce GAÜ’de sonrasında da BAÜ’de görev aldığını hatırlatarak, organizasyonun büyümesindeki kritik noktayı iki federasyonun birlikte çalışması olarak gösterdi.

“BAÜ olarak Ağustos’tan beridir çalışıyoruz, hedefimiz sezon içinde yeni oyuncuların katılımı ile şampiyonluk oldu. Rekabetin yüksek olacağı yarı final oynayacağız, rakibimiz de bizim kadar güçlü” diyen Alp, hazır olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Farisoğlu: Hedefimiz şampiyon olmak

BAÜ’nün genç oyuncularından Fuat Farisoğlu da bir konuşma yaparak Hem Basketbol Federasyonu hem de Üniversiteler Spor Federasyonu’na güzel bir organizasyon sağladıkları için teşekkür etti.

 Farisoğlu, takım olarak çok çalıştıklarına vurgu yaparak, hedeflerinin kupayı kazanmak olduğuna işaret etti. Genç oyuncu sözlerini tüm takımlara başarı dilekleri ve sakatlıksız bir organizasyon temennisi ile bitirdi.

Kutruza: Galip kim olursa olsun kazanan ülke sporu ve yabancı öğrenciler olacak

RDÜ Koçu Halil Kutruza ise sözlerine iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek başlarken, sezonun sonuna gelindiğini ve birbirine eşit seviyede takımların güzel bir final four yaşatacağına inandığını söyledi.

Federasyonlara teşekkür eden ve 12 yıl önce ülkeye döndükten sonra ilk üniversite basketbolunu bu kadar göz önünde olduğu bir sezon gördüğünü belirten Kutruza, “Galip kim olursa olsun kazanan ülke sporu ve yabancı öğrenciler olacak. Bu ayrıca ülkemiz öğrencileri için de örnek olacaktır, şu an okumaya gelenlerin daha fazla bu işin içinde olduklarını görüyorum” dedi.

Baker: Ünilig bizi aile gibi bir araya getirdi

RDÜ oyuncusu James Baker Jr ise iki federasyona teşekkür ederek, geçtiğimiz sezon kendilerinin şampiyon olduğunu ve bu unvan ile final four’a çıkacaklarını belirtti.

Takım olarak her gün çalışarak yarı final için hazırlandıklarını ifade eden skorer oyuncu, 4 takımı da çabalarından ötürü kutlayarak, “Bu oyuncu olarak katıldığım ilk basın toplantısı oldu, Ünilig bizi aile gibi bir araya getirdi, bu organizasyonu yapanlara teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75