banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kanan; “Centilmence bir lig olsun, tüm takımlarımıza başarılar”
banner98

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim Üst Kurulu’nda “Kadın Futbolu Sorumlusu” olarak görev yapan Simay Kanan, yarın başlayacak olan Puma Kadınlar Ligi öncesi spor servisine açıklamalarda bulundu.

“Dostluk önceliğimiz”

Kadınların futbolu çok özlediğini söyleyerek sözlerine başlayan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim Üst Kurulu Kadın Futbolu Sorumlusu Simay Kanan, “Fair-play anlayışı içerisinde keyifli ve dostluğun ön planda olduğu bir lig geçmesini diliyoruz. 3 yıllık aranın ardından yeniden ligi başlatacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çok güzel bir sezon geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

“Şenliklerden olumlu katkı aldık”

Geçtiğimiz aylarda Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa’da gerçekleştirilen “Kadın Futbol Şenlikleri”nin kadın futbolcuların futbola olan bakış açılarını, ilgilerini olumlu yönde artırdığını ifade eden Kanan, “Daha önce 3 kez şenlik düzenledik. Oyuncuların bu şenliklerde futbol oynamak istediklerini, heyecanlı olduklarını gözlemledik. Bununla birlikte ligi başlatıyoruz. Süremiz çok fazla değil. Göreve gelmekle birlikte ligin hayata geçmesi gerektiğini konuştuk. Çok hızlı bir şekilde 8 takımın katılımıyla ligi başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu sezon başlangıç sezonu olacak”

Üç yıllık aranın ardından yeniden ligin başlayacak olmasından dolayı heyecanlı olduklarını söyleyen Simay Kanan, “Şu an 8 takımlı bir lig bizi bekliyor. 2 takımımız daha katılacaktı ancak oyuncuların yaşlarının küçük olması nedeniyle 2 takımımız katılım gösteremedi. Alttan gelen oyuncu sayısının fazla olması kadın futbolunun geleceğinin olduğunun işaretidir. Önümüzdeki sezon Nisan ayında başlayacak olan ligimizde inşallah bu takım sayısını 2 katına çıkaracağız. Farklı yaş kategorilerinde grupları artırıp kadın futbolunu geliştirmek istiyoruz” dedi.

“Gol kraliçesi seçilmeyecek”

Zorlu karşılaşmaların olacağını söyleyen Simay Kanan, Esas amaçlarının tüm kadın sporcuların spor yapması olduğunun altını çizdi. Gol kraliçesinin seçilmeyeceğini ifade eden Kanan, bunun en büyük sebebinin takımlar arasında dengeyi kurarak farklı skorların önüne geçmek olduğunu ifade etti. Kanan ayrıca ligin tek devreli oynanacağını, ilk 4 sırada tamamlayan ekiplerin 1-4 ve 2-3 şeklinde çapraz olarak eşleşeceğini ve sonunda da şampiyonun belli olacağını söyledi. Simay Kanan, son olarak ise tüm futbol severleri tribünlere davet ederek centilmence bir lig olmasını temenni etti. 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75