banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Yalova Mormenekşe arenasporkolik BAF
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Bozalanlar-Evrensel İkilisi Zirvede
banner98

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) 2024 sezonuna Hamitköy bölgesinde başladı.

Basel Holding’in ana sponsorluğunda bu sezon da Ralli, Sprint ve Tırmanma olmak üzere 3 şampiyona gerçekleştirecek olan kurum, sezonu Chagla Car Care sponsorluğunda Hamitköy bölgesinde hazırlanan etapta yapılan Sprint Rallisi ile açtı.

Basel Holding’in şampiyona sponsorluğu ve Chagla Car Care’ın yarış sponsorluğunun yanı sıra; Chagla Food&Drink, Polaris, Genpower, GoPro, Limon, Rinata Parts&Oil, Aveon Sigorta, Drift NEU, The Sport Face, İkas Supermarket, Near East Bank, Eurol ve Basel Energy’nin de katkıları ile gerçekleştirilen yarışta 18 ekip start aldı.

Yarışın kazananı Goodyear Racing Team ekibi Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel

2024 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası ilk yarışı, Chagla Car Care Ralli Sprint, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Chagla Food&Drink önünden saat 10.40’da start aldı.

11.00, 12.30 ve 14.00 olmak üzere üçer kez Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İtfaiye Şubesi yanından start alan yarışçılar, Hamitköy Çevre Yolu sanayi bölgesi çemberi üzerinde bulunan noktada finiş gördüler.

Goodyear Racing Team ekibi Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel ikilisinin 5 dakika 46,971 saniyelik dereceleri ile birinci oldular. 

Yarışta NEU Drift Racing Team ekibi Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi 5 dakika 50,239 saniyelik dereceleri ile ikinci, yine NEU Drift Racing Team ekibi Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi 5 dakika 53,363 saniyelik dereceleri ile üçüncü oldular.

Biri deneme olmak üzere etabı üçer kez geçen ekipler etapların toplam derecelerine göre değil, en iyi etap sürelerine göre derecelendirildiler. Son hakkında sorun yaşayıp finiş göremeyen Haskasap-Mulla ikilisi ilk etapta elde ettikleri derece ile üçüncü olmayı başardılar. Bu üç ekip aynı zamanda sınıf 2 podyumunu da oluşturdular.

Sınıflarda çekişme yaşandı

Genel klasman dördüncüsü ve Sınıf R birincisi olan ekip, güneyden yarışa katılan Gionnis Ionides-Panagiotis Pattixi ikilisi olurken, genel klasman beşincisi ve Sınıf N birincisi olan ekip, Goodyear Racing Team ekibi Buğur Kambillili, Mehmet Çağla ikilisi oldu.

Bu sezon pilot koltuğuna geçen Ahmet Özerdem ise, Cihan Anıl Şahin co-pilotluğunda ilk yarışlarında Sınıf 1 birincisi oldu.

Yarışın tamamlanmasının ardından Chagla Food&Drink önünde yapılan ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları takdim edildi. Ödül töreni, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve Asbaşkanı Mahmut Sezinler’in, Chagla Car Care ve Chagla Food&Drink ailesine takdim ettiği teşekkür plaketi ile başladı.

Ardından bu sezon 20’nci yılını kutlayan Otomobil Dünyası’nın basın emekçileri ile seçtiği yarışın kahramanı “Otomobil Dünyası Özel Ödülleri” verildi. Ödülleri Olgun Bıçak ile İrfan Gelengül, Derviş Dizliklioğlu, Zeki Demirdeş ve Erdaş Uçaner’e takdim ettiler.

İlk kez yarışa katılanlara özel plaketlerin de verildiği ödül töreninde sınıf kupalarını ve genel klasman kupalarını KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve Asbaşkanı Mahmut Sezinler, Chagla Car Care ailesi ile birlikte takdim etti.

Günün kupa almaya hak kazanan diğer yarışçıları ise kadın co-pilotlar birincisi Hande Kufi ile ikincisi Zeliha Güllü oldu.

Ayrıca genç pilotlar birincisi Mustafa Karam ve Genç co-pilot birincisi Doğukan Özbeyli ile ikincisi Ahmet Biricik de kupalarını aldılar.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75