banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. Serbest transferde son gün
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

BM’ye tepki mektubu
banner98

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne ve Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyesineiletilmek üzere hazırlanan mektuplar BM’nin Kıbrıs Ofisi temsilcisine KKTC MOK başkanı Dursun Koç ve beraberindeki heyet tarafından verildi.
Komite tarafından hazırlanan tepki mektubu ‘referandum’ gününe denk gelen bugün Ledra Palace sınır kapısında BM yetkililerine iletildi. 
Komiteye federasyon temsilcileri de eşlik ederken ülke sporcuları üzerinde ambargoya yönelik ifadelerin yer aldığı bir pankart da açtı. 
KKTC MOK; mektupta 2004 yılındaki Annan Planı referandumuna onay verilmesi durumunda Kıbrıslı Türklere yönelik özellikle Avrupa Birliği yetkili organları tarafından yapılan vaatlerin hiçbirinin, aradan geçen 20 yıla rağmen yerine getirilmediğine vurgu yapıldığını bildirdi.  
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ‘Kıbrıs Türk halkına yönelik yıllardır uygulanan insanlık dışı, evrensel insan haklarına aykırı spor ambargosunun ortadan kaldırılmasına yönelik etkin bir mücadele yürütme konusunda asla imtina edilmeyeceği, ülkede faaliyet gösteren spor federasyonlarının tek bir ses ve tek bir vücut halinde bu konuda tavır takınarak hak arayacakları ve olimpizm ruhuna aykırı olan bu anlayışa karşı Kıbrıs Türkü’nün güçlü seslerinden biri olacaklarına işare edildi.

banner116
Anahtar Kelimeler:
BMye Tepki Mektubu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75