banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Forest Ocak
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ BESYO Öğrencileri, Lösemili Çocuklar için el ele..!
banner98

 



        Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sorumlu Öğrt.Üy. Prof.Dr. Şahin Ahmedov, BESYO 4. Sınıf Güz dönemi müfredatı programında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen proje öğretmen aday öğlencilerinin gönüllü olarak katıldıkları bir etkinlik oldu.

YDÜ BESYO öğrencileri söz konusu ders çerçevesinde “Engelleri Aşıyoruz” projenin gerçekleşmesi için Kemal Saracoglu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savas Vakfı ile temasa geçtiler. Vakıftan tedavi için destek alan çocukları tespit ettikten sonra BESYO öğrencileri bu çocuklara farklı bir heyecan ortamı yaşatmak amacıyla gerçek ortamda atletizm pistinde spor yaptırmayı planladılar.

Bu amaçla cocukların hastane kontrollerinin olmadığı bir günü belirleyerek KKTC Atletizm Fedarasyonu desteğiyle saha izinleri ve gerekli malzeme, materyaller alındıktan sonra YDÜ Ulaşım biriminin katkılarıyla çocuklar toplanarak Atatürk stadyumuna getirildi. Stadyumda bulunan süre içinde çocukların atletizmin branşları tanıtıldı ve sonrasında oyun niteliğinde "durarak sıçrama, sprint koşu, bayrak yarışı ve top fırlatma" yarışmaları düzenlendi.

 Yarışmalar sonunda gereken ölçme ve değerlendirme uygulandıktan sonra çocuklara madalyaları verildi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75