banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Terim:
banner98

 




Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, turizm sektörü ile birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarında 4. gün tanıtımlarını sürdürdü. Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre Terim, KKTC standında her gün yapılan tatil hediyesi ödülünün çekilişini de gerçekleştirdi.


TERİM

Fatih Terim, babasının Kıbrıslı olduğunu ve bu nedenle kendini Kıbrıslı Türk olarak hissettiğini söyledi. Terim, Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini de dile getirerek, KKTC turizminin spor turizmi için de teşvik edilmesini istedi.

Fatih Terim, KKTC’nin ambargolar altında spor faaliyetlerini yürüttüğünü bildiğini ve bu durumdan dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, KKTC’de kamp yapma olanaklarının oluşturulması için girişimde bulunacağını söyledi.

Otellerin antrenman sahası ve spor tesisleri yapması için teşvik edilmesi gerektiğini de söyleyen Terim, bu sayede kamp yapmak için takımların otellerde konaklayabileceğini ifade etti.

UEFA ve FIFA’dan görüş alarak KKTC’de Milli Takım düzeyinde kamp yapma olanaklarını da görüşeceğini dile getiren Terim, Milli Takım düzeyi olumsuz sonuçlanırsa takımlar düzeyinde de KKTC’de kamp yapılması yönünde girişim başlatacağını belirtti.

Terim, Kıbrıs yemeklerinin çok güzel olduğunu da söyleyerek, her KKTC’ye gelişinde Kuzey Kıbrıs’a özgü yemekleri tattığını söyledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Fatih Terim’in yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret için kendisine teşekkür ederken, Fatih Terim’in ülke turizmine katkıda bulunma düşüncesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Sucuoğlu, sporun turizme katkıda bulunmasının ülke turizmi için de bir artı olacağını söyleyerek, Antalya’da olduğu gibi “spor turizmi” adı altında yapılan turizm modelinin ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.

Fatih Terim’i KKTC’ye de davet eden Sucuoğlu, yapılacak işbirliği çalışmaları ile ülke turizmi ve ülke sporunun kazançlı çıkacağını vurguladı.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75