banner108
Öne Çıkanlar Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. kktc spor Serbest transferde son gün B Lisans Kursu 13 Haziranda..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Rumların Engelleme Çabaları Sürüyor..!
banner98




Alithia gazetesi “Yurt Dışında Yaşayan Rumlardan Kıbrıslı Türklerin Milli Takımına Fren” başlıklı haberinde, KKTC milli futbol takımının CONIFA’ya katılımının, İngiltere’de yaşayan Rumların tepkisine neden olduğunu ve bu hedefle bazı itiraz ve girişimlerde bulunulduğunu yazdı.

Gazeteye göre “Alpha’ya” konuşan “Birleşik Krallık Ulusal Kıbrıs Federasyonu” Başkanı Hristos Karaolis, hali hazırda konuyla ilgili tepkide bulunduklarını ve her şeyden önce, bu oyunlara ev sahipliği yapacak olan Enfield Belediyesi ve diğer belediyelerle görüşerek, onları, KKTC'nin İngiliz hükümeti dahil olmak üzere, hiçbir hükümet tarafından tanınmadığı konusunda bilgilendirdiklerini iddia etti.

Bu sebepten dolayı, belediyelerin bu takımın sahalarında oynamasına izin vermemeleri gerektiğini iddia eden Karaolis, bunun Kıbrıslı Türkleri durdurma konusu olmadığını ancak onların, tanınmayan bir ülkenin bayrağı altında oynadıklarını öne sürdü.


KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasına da yer verilen haberde, Rum Futbol Federasyonu KOP’un açıklamasına da yer ayrıldı.


Gazeteye göre, KOP adına “Alpha’ya” konuşan Genel Sekreter Fivos Vakis, CONIFA’nın uluslararası açıdan tanınmadığını, yalnızca kendi üyeleri tarafından tanındığını ve FIFA’nın bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayacağını ifade etti.


KOP’un, futbol kulüplerinin bağlı olduğu ve futbol tüzüklerini meydana getiren “Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği” FIFA üyesi olduğunu ifade eden Vakis, FIFA ile KOP’un bu duruma müdahale edemeyeceklerini, çünkü CONIFA’yı tanımadıklarını ekledi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75