banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Kartal Forest Mesaryaya tecrübe katacak..! İskeleden Hayati Galibiyet.. (10)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Mertekci, Kabri Başında Anıldı..!
banner98

Elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski milletvekili ve Yalova Spor Kulübü efsane Başkanı Tahsin Mertekci, ölümünün birinci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

İlk olarak Mertekci’nin hayatını kaybettiği yere çiçek bırakıldı. Yuvacık Kabristanlığında düzenlenen törene, Mertekci’nin ailesi ve sevenlerinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, TKP Başkanı Mehmet Çakıcı, CTP Milletvekili Armağan Candan, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve spor camiasından temsilciler katıldı.

Törende aile adına söz alan Yalova Spor Kulübü Eski Başkanı Kadir Dağcan, Tahsin Mertekci’nin toplumsal olaylara duyarlı, insan sevgisiyle dolu değerli bir insan olduğunu belirterek, O’nu çok erken bir zamanda kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını ve O’nu asla unutmayacaklarını söyledi.

Yalova Spor Kulübü Kurucu Başkanı Ramadan Cemil’in kızı Işın Ramdan Cemil de Piskobu köyünde kök salmış değerlerin 1974 sonrası Kuzeye taşındığını ve bunun en güzel örneğinin de Tahsin Mertekçi’nin değerleri olduğunu anlatarak, O’nun değerlerinin yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

Törende daha sonra siyasi partiler adına TKP’den Mehmet Çakıcı, UBP’den Nazım Çavuşoğlu, CTP’den Armağan Candan, HP’den Hasan Büyükoğlu söz alarak Tahsin Mertekçi ile ilgili anılarını ve duygularını paylaştılar.

Kulüpler Birliği Eski Başkanı Özel Tahsin de Tahsin Mertekçi’nin ülkemizde ve insanların kalplerinde unutulmayacak bir yere sahip olduğunu kaydederek, O’nun aramızdan çok zamansız ayrıldığını ve asla unutulmayacağını ifade etti.

Tahsin Mertekci’nin kızı Meryem Mertekci ise

“Hayallerin yarım kalması. Kolayca ağızdan çıkan, ama ‘’yalnızca’’ deneyimlendiği zaman tarif edilemez hüzünlerin başlangıcı olan bir ifade. ‘’Yalnızlık’’ kelimesinin ne olduğunu, bundan bir yıl önce, tam da bugün anladım.

Nefessiz kaldım, omzumdaki elim, desteğim bir anda yok oldu. Elim, ayağım, beynim, gücüm bir sabah uyandığımda yok olmuş. Olmuş diyorum çünkü böylesine yorucu bir şeyi halen kabullenmiş değilim. Kabullenmeyeceğim.

İnandığın minik bir şey için fedakarlığı, inandıkların uğruna inatçılığı, istikrarı, yeniden doğabilmeyi, doğrularından vazgeçmemeyi, onurunu ve gururunu her daim kontrol edebilmeyi, sevmeyi, aşık olmayı öğrendiğim, insan, adam, BABAM. Bu aşk bir erkeğin bir kadına, ya da bir kadının erkeğe duyduğu aşktan öte.

En başta ailesine olmak üzere, dostlarına, arkadaşlarına, mahallelisine, anılarına, hedeflerine, yaptıklarına ve yapmak istediklerine koşulsuz bir aşk. Son nefesini feda ettiği, hayatını bağışladığı YALOVA’ya duyduğu bir aşk.

Canım babam, iyi ki benim babam olma şerefini bana yaşattın. Seninle tarif edemeyeceğim kadar gurur duyuyorum. Yüksek sesle dile getirmek istediklerim günlere, aylara, yıllara sığmaz, sığamaz. Seni anlatmak da bir ömre sığmaz.

Senin gibi bir ADAM’ın kızı olduğum için sana sonsuz teşekkürler baba… Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek, dudaklarımdan yıllarca hiç düşmeyecek” dedi.

Anma töreni din görevlisinin dua okuması ve Mertekçi’nin kabrine çiçek bırakılmasıyla son buldu.

Voice Of The Island

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75