banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG Gedik yeniden görevde
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Zirvede Türkiye Şampiyonu Onur Balkan Var..!
banner98
 


Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Başbakanlık Spor Dairesi'nin katkıları ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun ikinci günü Çatalköy'den start aldı.



Çatalköy'den start alan yarışta 93 sporcu, Çatalköy-Esentepe-Kaplıca-Büyükkonuk-İskele-Salamis Harabeleri-Mağusa-Aslanköy-Haspolat-Dikmen-Lefkoşa güzergahını izleyerek kıyasıya mücadele etti.


Türkiye'nin tanınmış spor spikerlerinden Başak Koç'un sunumu ile devam eden organizasyonda, podyuma çıkıp halkı selamlayan yarışmacılar, imzalarını atarak başlangıç noktasına geçti.


Yarışın startını ise Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu verdi. Hulusioğlu, yarış öncesinde yaptığı konuşmada uluslararası bir organizasyon olan bisiklet turu için Federasyon yönetim kuruluna ve Başkana teşekkür ederek, “Yanımızda Türkiye Federasyonu Başkanı da bulunuyor. Anavatan Türkiye'den Yavruvatan'a katkılar spor alanında çok büyük. Özelde bisiklette de büyük katkı koymuşlardır. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Yarış öncesinde konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçük Bakırcı da birinci gün herkesin birbirini tanıdığını, ısındığını söyleyerek, “bugün çok mücadeleci geçecek. Başarılı bir yarış temenni ederim” dedi.



2. GÜN 2. ETAP'IN GALİBİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU ONUR BALKAN

Turun ikinci günkü galibi Torku Şeker Spor takımından yarışan Türkiye Şampiyonu Onur Balkan oldu. Balkan madalyasını Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir'den aldı.

İkinciliği ise Adria Mobil takım sporcusu Dusan Rajovic aldı. Rajovic madalyasını Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Onursal Başkanı Güner Burgul'dan aldı.

Yarışı üçüncü tamamlayan ise Torku Şeker Spor'dan yarışta bulunan Ivan Balkin oldu. Balkin madalyasını Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki'den aldı.



MAYOLAR

Yarışın belli aşamalarında elde edilen mayalorın kazananları da yarış sonunda belli oldu.

Magenta Mayo olan Kıbrıs Güzelli Mayosu Torku Şeker Spor'dan Cristian Railenau kazanırken, Ralineau mayosunu Sun Rent A Car Direktörü Halim Kahveciler'den aldı. Raileanu Mavi renk olan En İyi Yokuşçu Mayosu'nun da sahibi oldu. Mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çelik'ten aldı. Yeşil Mayo olan En İyi Sprinter Mayosu'nu ise Gasper Katrasnik kazanırken, Katrasnik Mayosunu Telsim Vodafone Pazarlama Bölüm Başkanı Yiğit Çamcı'dan aldı.

Genel Klasman'ın rengi olan Sarı Mayo'nun sahibi ise değişmedi. Adria Mobil takımından Jon Bozic sarı mayoyu korudu. Bozic Mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı'dan aldı.



UKRAYNALI TURİSTLER BİSİKLET İLE DÜNYAYI GEZİYORLAR...

Öte yandan Ukrayna'dan yola bisikletleri ile çıkan çift 3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nu izlemek için bitiş alanı olan Gine Kapısı'na geldi. Sporcularla tanışan çift fotoğraf çektirdi. Yanlarında bebekleri ile bisiklet sürerek dünyayı gezmeyi hedefleyen çiftin Kuzey Kıbrıs'tan sonraki durağı ise Mısır olacak.



BİSİKLET FESTİVALİ, GRAN FONDO VE KRİTERYUM YARIŞI YARIN

Turun son günü olan bugün (10 Şubat) bisiklet festivali ile muhteşem bir atmosferde gerçekleşmesi beklenen 3.gün Gran Fondo yarışı ve Kriteryum yarışı da gerçekleşecek.



11 ŞUBAT 2018 PAZAR GÜNÜ PROGRAMI ŞÖYLE:

09:30 Kuzey Kıbrıs Gran Fondo

10:30 Kuzey Kıbrıs 3'üncü Bisiklet Festivali Etkinlik ve gösteriler

11:00 Telsim Halk Sürüşü “Velesbitini al da gel”

12:00 3'üncü Uluslararası Bisiklet Turu/ 3. Etap yarışı, Lefkoşa Kriteryum Etabı

14:00 Ödül Töreni ve Kapanış

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75