banner108
Öne Çıkanlar Kadınlar ve Gençlerde Start Verildi.. Yeni Boğaziçi Taşçı Golfta Federasyon Başkanlık Kupası Yapıldı..! Kaçaroğlu korkuttu..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sakallı, Atletizmde Atağa Kalktı..!
banner98

Federasyon ayrıca 2024 Olimpiyatları çerçevesinde elit atlet Buse Savaşkan’ın olimpiyat vizesi alabilmesi için daha önce olimpik atletler yetiştirmiş bir Ukraynalı antrenör ile anlaşma sağladı. Buse, Portekiz’de deneyimli antrenör ile çalışarak olimpiyat kotası almaya çalışacak. Ayrıca Avrupa Şampiyonası’ndaki temaslar da meyve vermeye başlarken, atletler ülkemizde kamp yapmaya başladı.

Sakallı, temasların önemine değindi

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, 28 Kasım’da Balkan ülkelerinin İstanbul’da katılacağı gala gecesi ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın atletizm yapılanması için 29 Kasım’da yapılacak toplantıya gözlemci statüde katılacak olmalarının önemine değindi. İlk olarak bir süredir sıkıntılar yaşanan Türkiye Atletizm Federasyonu ile görüşeceklerini, itilaflı olunan ve fikir ayrılıkları yaşanan konuların konuşulmasının planlandığını belirten Sakallı, ayrıca milli sporcuların kampları ile ilgili sıkıntılar yaşandığını, bunların da çözümü için görüşüleceğini aktardı.

Bu görüşmenin aradaki sıkıntıları giderme adına önemli olduğuna işaret eden Sakallı, toplantıda da Kıbrıs Türk atletizmini anlatma şansını bulacaklarını ifade etti.

“Buse’nin olimpiyata katılması için Ukraynalı bir antrenör ile anlaştık”

Buse Savaşkan’ın olimpiyat kotası alabilmesi için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirten Ferhat Sakallı, “Dışa açılımda bireysel sporların öncelikli olduğunu devamlı söyledik. Buse Savaşkan olimpiyatlara en yakın sporcumuz. Daha önce olimpiyatlara ve büyük organizasyonlara sporcu yetiştirip katılmasını sağlayan, erkekler yüksek atlama branşında 2,40 dereceye ulaşan sporcusu bulunan Ukraynalı bir antrenör ile anlaştık. Bu hafta Buse’yi Portekiz’e çalışması için göndereceğiz. Bu da bizim için büyük bir adım” dedi.

Sakallı, başarılı sporcuları üst tarafta desteklerken, alt tarafta da altyapılara önem verip, dışa açılımı hızlandırmak istediklerini, bu tür davetlere katılarak ülkeyi tanıtma ve çocukların önünü açma hedefinde olduklarını ifade etti.

“İstanbul’daki temaslarımız meyve vermeye başladı”

İstanbul’da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda yaptıkları temasların meyvelerini almaya başladıklarını belirten Ferhat Sakallı, “Şu an Estonya’dan bir sporcu ülkemize gelerek kampa girdi. Arkadan gelecek kafile olacak. Ayrıca Bulgaristan’ın da bir talebi var. Eski antrenörüm Taiwo, şu anda Amerika’da üniversitede altyapıların başında ve olimpik kadroya giren çocukları buraya getirmeyi planlıyor. Onunla da ilgili görüşmeler sürüyor” dedi.

“Maraton organizasyonlarımızda çıta yükseldi”

Tüm bu dışa açılımlarla beraber yaptıkları organizasyonların planlamasını bir yıl önceden yaptıklarını aktaran Ferhat Sakallı, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’ta yarı maraton koşulduğunu ve o maratona göre ülkemizde yapılan maratonlarda daha iyi dereceler koşulduğunu aktardı. “Maraton organizasyonlarımızda çıta bir buçuk, iki yıllık sürede yükseldi. Yaptığımız organizasyonların ne kadar geliştiğini, binlerce kişinin katıldığını görüyoruz. Bu da bizim adımıza önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75