banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Erhürman, Adademir’i Kabul etti..!
banner98

 




Adademir: “Organizasyonu geleneksel hale getirdik”

Kabulde ilk sözü alan Federasyon Başkanı Adademir, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun Başbakanlık Spor Dairesi katkılarıyla gerçekleştirdiği, “Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini kaydederek, “KKTC’de ‘uluslararası organizasyon düzenlenir mi düzenlenmez mi’ tartışmaları yapılırken biz bu organizasyonu geleneksel hale getirdik” dedi.

Bu yıl yarışa 11 ülkeden 17 takımın katılacağını ifade eden Adademir, yaklaşık 250 misafirin KKTC’de ağırlanacağını belirtti.

 

Başbakan Erhürman: “Bisiklet turu bizim açımızdan son derece önemli”

Başbakan Tufan Erhürman, bisiklet turunu yakından ve heyecanla takip ettiğini, organizasyonun bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Ülkede düzenlilik arz eden, kurumsallaşmış, gelenekselleşen organizasyonlar bulmak kolay olmayabiliyor. Hele ki bu uluslararası bir organizasyonsa, bunun gerçekleşmesi daha da zor ve meşakkatli…bunu çok iyi biliyorum” dedi.

 

“Bisiklet turu bizim açımızdan birkaç sebeple son derece önemli”

“Bisiklet turu bizim açımızdan birkaç sebeple son derece önemli” şeklinde konuşan Başbakan Erhürman, organizasyonun genelde sporun, özeldeyse bisiklet sporunun yaygınlaşmasındaki ve sevilmesindeki rolüne işaret etti.

 

“Bisiklet sadece spor değil”

Dünyada bisikletin sadece spor olarak görülmediğini, bisikletin enerji tasarrufu, trafik, turizm için önemli olduğunu kaydeden Başbakan Erhürman, “Bisiklet hem spor hem de bu alanlara sağlayacağı katkılar açısından son derece önemli. Ülkemizin coğrafi koşulları bisiklet için uygun. Öğrencilerin bulunduğu üniversite ülkelerinde bisikletin yaygınlığını biliyoruz. Biz de bir üniversite ülkesi olma yolundayız. O yüzden bizde de bisikletin yayınlaşması önemli” şeklinde konuştu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75