banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Ve Remzi Yarın İmzayı atıyor..! Mağusa Masterleri Karşıyaka Attıkça Coştu.. (62) Umut Düzdaban İstifa Etti.. Genel Kurul Kararı Alındı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Cook, Faaliyetlerini Açıkladı..!
banner98

KTSYD Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen basın toplantısına yönetime aday olacak ekibi ile birlikte katılan Osman Cook, camianın onay vermesi ile devralacakları emaneti kurumsallığa özel önem veren, daha dinamik, daha şeffaf, bir anlayışla daha güzel yerlere ulaştıracaklarını bildirdi.

Öncelikle başkan Erhan Keser ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına gösterdikleri özverili çabalar nedeni ile teşekkür eden federasyon genel sekreteri Cook, yapılacak genel kuruldan avcılık camiasının daha da güçlenerek çıkacağına inandığını, ekip arkadaşları ile birlikte bu güçlü camianın güvenine layık olmaya çalışacaklarını kaydetti.

2020 yılı başında düzenlenen Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası’na göre tüzüğün de güncellenmesi gerektiğine vurgu yapan Cook, yasanın işlevliği ile ilgili yıl içerisinde kulüpler ile ilgili bir çok sorun yaşandığını bu yüzden tüzük güncellenmesini kulüplerle birlikte yapılacak genel yürütme kurulu ile mümkün olabileceğini belirtti.

Cook, ‘’Biz kulüplerimizle bir araya gelerek tüzükte gördüğümüz aksaklıkları hep birlikte değiştirerek ilerleyeceğiz’’ dedi. Cook, manifestosunda yer alan projelerden bahsederek, kurumsallaşmanın önemine değindi.

Avcılık Eğitim Projesi ile avcıların eğitimlerinin devam edeceğini belirten Osman Cook, uygun görülen arazilerde ekim yapılarak, doğadaki hayvanlara örtü oluşturulmasını düşündüklerini kaydetti.

Yaban hayatına zararlı olan hayvanların mücadelelerini daha bilimsel nasıl yapılabileceğinin araştırılacağını ve üniversitelerle işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Federasyonun olmazsa olmazının kaçak av ile ilgili mücadele olduğunu kaydeden Osman Cook “Biz değişen yeni yasa ile avcılık fonu bütçesi ile kaçak avla daha etkin nasıl mücadele edebiliriz diye projeler yaptık. Bu projelerimizden bir tanesi ofis sayısının artırılması, diğeri de av koruma görevlilerinin sayısını artırmaktır” dedi.

Sülün üretimi ve yaban tavşanı üretiminin de yapılarak doğaya bırakılacağını söyledi.

Yaban hayatının susuzluk probleminin aşılması için çalışılması yapacaklarını kaydeden Cook “amatör balıkçılık ile ilgili bir projemiz var. Son yıllarda balıkçılığa olan ilgi oldukça artmıştır. Biz de üyelerimize göreve geldiğimiz takdirde bölgelerde yapacağımız toplantılar ile balık cinsleri, avlanılacak balık boyutları, limitleri ve avlanabilme zamanları konusunda birliklerin eğitim vermesi düşüncesindeyiz” dedi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75