banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Ocak Mormenekşede 2 Eksik.. Gençlerde DAÜ Şampiyon..! Dumlupınar A2
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Cahitoğlu, Savaşkan ile Görüştü..!
banner98

Buse, Olimpiyatlara Başbakanlık desteğiyle hazırlanacak

Başbakan Ünal Üstel’in spor vizyonu çerçevesinde Milli Atlet Buse Savaşkan, 2 - 18 Ağustos 2024 tarihlerinde Fransa’da gerçekleşek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’na Başbakanlık desteğiyle Portekiz’de hazırlanacak.

Buse’nin Olimpiyatlara katılım sağlayabilmesi adına, sporcuları Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceler elde eden, Olimpiyatlara sporcu hazırlayan Ukraynalı profesyonel antrenör Gennadi Zuiev ile anlaşma sağlandı.

Buse’nin Gennadi Zuiev nezaretinde yaklaşık 8 aylık hazırlık sürecinde milli atletin malzeme, konaklama gibi tüm ihtiyaçları da Başbakanlık tarafından karşılanacak. Buse kamp için yarın sabah erken saatlerde adadan ayrılarak Portekiz’e gidecek.

Cahitoğlu: Buse’nin Olimpiyatlara katılacağına yürekten inanıyoruz

Spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada Buse Savaşkan’a Olimpiyat yolculuğu çalışmalarında başarılar diledi. Cahitoğlu konuşmasında, “Başbakanımız Ünal Üstel’in vizyonu ile spor alanında yeni bir döneme girildi. Özellikle bireysel sporlarda Olimpiyatlar zirvedir. Bu nedenle başta Buse Savaşkan olmak üzere bundan böyle Olimpiyatlara hazırlanan ve Olimpiyatlara katılabilecek noktaya gelen tüm sporcularımıza bu desteği Başbakanlık olarak sunacağız.

Buse’nin Olimpiyatlara katılması ülke olarak en büyük arzumuzdur. Bu noktada Buse’nin sadece çalışmalarına odaklanabilmesi için her türlü desteği ona sunacağız. Buse’nin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılacağına yürekten inanıyoruz ve ona şimdiden başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ülke tanıtımı noktasında sporun önemi

Cahitoğlu ayrıca, geçtiğimiz günlerde Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde kurulacak olan Türk Devletleri Atletizm Birliği’nin İstanbul’daki ilk toplantısına katılan KKTC Atletizm Federaysonu başkanı Ferhat Sakallı’dan da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Cahitoğlu, bu adımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak ülke tanıtımı noktasında da sporun önemine değindi ve ilerleyen süreçte Türk devletleri ile yakınlaşmanın diğer spor dallarına da yayılacağını belirtti.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75