banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik GG MTG Geçitkale Hücumu Güçlendirdi.. Mormenekşe Erdoğuş ile Doğacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ ve BGD’den dev adım..!
banner98

 






Yakın Doğu Üniversitesi ile Basketbol Geliştirenler Derneği arasında günlerdir sessiz bir şekilde yürütülen çalışmalar dün hem KKTC hem de Türkiye Basketbol basınının katıldığı basın toplantısı ile açıklandı. Konu ile ilgili basın toplantısında Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yard.Doç.Dr.İrfan Günsel ile Basketbolu Geliştirenler Derneği İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör birlikteliği açıkladılar.

Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig’in iddialı ekiplerinden İstanbul temsilcisi Basketbolu Geliştirenler Derneği ile güçleri birleştirme kararı aldı.

Süper Lig’de Yakın Doğu Üniversitesi, Basketbolu Geliştirenler  Derneği adı altında mücadele edecek yeni ekip ilk sezonlarında ‘Euro Cup’tan kupa hedefiyle yola çıkıyor.

Basın toplantısında söz alan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yard. Doç. Dr. İrfan Günsel önemli bir birlikteliği gerçekleştirdiklerini belirtti.


Basketbolu Geliştirenler Derneği İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör de böyle bir birlikteliğe imza atmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını açıkladı. Eyigüngör, “bu birleşeme Türk Kadın Basketbolu açısından bir milattır.”dedi. Yakın Doğu Üniversitesi ve Basketbolu Geliştirenler Derneği isim tescili için bugün Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuruda bulundular. Türkiye Basketbol Federasyonu tescilin onaylanması halinde KKTC, Girne Üniversitesi takımının ardından YDÜ BGD ile de ikinci bir ekiple Süper Lig’de yer alacak.

Ligde Yakın Doğu Üniversitesi -BGD olarak yer alacak takım iki önemli transfere de imza attı. Yunan Kadın Basketbolunun önemli isimi ve geçtiğimiz sezonu AGÜ’de geçiren  oyun kurucu 29 yaşında, 1,87 doğumlu ve Selanik doğumlu. ZoiDimitraku’yu aldı. YDÜ –BGD’nin bir diğer transferi de ABD’li forvet Courtney Vandersloot da 27 yaşında ve 1,73 boyunda. Her iki isim de  YDÜ – BGD’nin  ilk transferleri oldular.

Takımı Türk Kadın Basketbolunun deneyimi antrenörü Zafer Kalaycıoğlu çalıştıracak

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75