banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG Gedik yeniden görevde
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ, Medya Önüne Çıktı..!
banner98




Yazılı ve görsel medyanın yoğun ilgi gösterdiği medya gününe YDÜ Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, YDÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Nayman, YDÜ Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ve oyuncular katıldı.



Işık Eyingüngör: “Avrupa’nın En İyi Üç Takımından Biriyiz”


Medya günü YDÜ Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör’ün sözleriyle başladı. Başkan Eyigüngör “Sezon başında yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bu takımı kurarken hedefimiz Final-Four’da mücadelece edebilecek bir takım kurmaktı. Biz de bu doğrultuda çalışmalar yürüttük. Daha önce söylediğim gibi çok kaliteli oyunculara sahibiz. Hatta sezon başındaki röportajlarımda dile getirdiğim gibi Avrupa’nın en iyi üç takımından biriyiz. Nitekim Dynamo Kursk ile UMMC Ekaterinburg ve biz Final-Four’a kaldık. Sopron’da ev sahibi takımla mücadele edeceğiz. Takımımızın finale çıkacağına olan inancımız tam. Finale çıktığımız takdirde ise kupaya sadece 40 dk kalacak. Finallerin favorisi olmaz. Umarım kupalarımıza bir yenisi daha ekleyeceğiz.” dedi.





Haluk Nayman: “Genç Basketbolseverleri Müsabakalarımıza Bekliyoruz”.


YDÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Nayman “Geçtiğimiz yıl elde etmeye başladığımız bu başarılara bir yenisini daha eklemek için Sopron’a gideceğiz. Sezon başındaki hedeflerimizden biri de Final Four’da yer alabilmekti. Kadın basketbolu için çok anlamlı olan bu başarıların daha çok kitleye ulaşması gerekiyor. Aileler de çocuklarını spora daha fazla yönlendirmeli. Bu doğrultuda müsabakalarımızda hem sizleri hem de geleceğin basketbolcularını daha fazla görmek istiyoruz. Final Four’da mücadelemizi en şekilde vereceğiz. Oyucularımıza güveniyoruz” dedi.



Zafer Kalaycıoğlu: “İlk Hedefimiz Sopron’u Yenerek Finale Kalmak”


Sopron Basket’in yabana atılmaması gereken bir takım olduğunu ifade eden Başantrenör Kalaycıoğlu da, “Sopron iyi savunma yapan ve mükemmel bir takım uyumu olan bir takım. Bu başarılarını da çeyrek finalde Fenerbahçe’yi 20 sayı farkla yenerek gösterdiler. 2009 yılından sonra yeniden Final Four’a kaldılar. Biz de Euroleauge’e katıldığımız ilk yılımızda hem grubu lider bitirdik hem de Final Four’a kaldık. Bu başarıların arkasında iyi bir ekip çalışması var. Takım olarak Sopron’a karşı çok iyi hazırlandık. İdmanlarımızda Sopron’un oynadığı salondan taraftar seslerini hoparlörden verdik ayrıca idmanlarımızda rakip takımın forma renklerini kullanarak kendimizi o atmosfere hazırladık. Final oynamak içinde elimizden geleni yapacağız.” dedi.



Kalaycıoğlu: “Çok önemli oyunculara sahibiz”


Kadın basketbolu tarihinde bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı olan başka bir takım hatırlamadığını belirten Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, “Final-Four sezon başındaki en önemli hedefimizdi. Ölüm grubu deniliyordu bizim grubumuza. Fenerbahçe, Ekaterinburg gibi Final-Four tecrübesi olan takımlar vardı. Bunların arasından sıyrılarak grupta birinci olduk. Ligde normal sezonu da lider bitirdik. Bunlar kolay başarılan hedefler değil. Burada bütün oyuncuları, yöneticileri ve çalışanları kutlamak gerekiyor. Çok tecrübeli oyuncularımız var. Burada Final-Four oynayan çok oyuncumuz var. Takım kaptanımız Euroleague ve Eurocup kazanmış bir isim. Gruda, Fransa Milli Takımı’nda çok önemli işler yaptı. Geçen seneki oyuncularımız da çok önemli gelişim gösterdi takımımızda. Bireysel başarılı oyuncularımız var gibi görünse de bunların hepsi takımın başarısıdır” şeklinde konuştu.


“KKTC’yi Temsil Etmek Bize Gurur Veriyor”


Sözlerinin devmaında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etmekten dolayı gururlu olduklarını söyleyen Kalaycıoğlu, “Oyuncuların o aidiyet hissiyatını Kıbrıs’a her gittiğimizde hissediyoruz. Kıbrıs halkı da bizi çok iyi ağırlıyor. KKTC’nin ambargoları delebilmesi için hedef olarak kadın basketbolunda başarı ele alındı. Biz de bu proje doğrultusunda hareket etmelerini ve ambargoyu delmek için gerekli adımları atmayı sağlayacak başarılar elde ettik.” dedi.



Kaptan Bahar Çağlar: “Altıncı Kupamızı Kazanmak İstiyoruz”


Medya gününde söz alan Kaptan Bahar Çağlar ise “Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Aile gibi bir ortama sahip olduğumuzu söylemek doğru olacaktır. Bu başarıların arkasındaki en temel nedenin bu ortam olduğuna inanıyorum. Final Four’da elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Avrupa’da ikinci toplamda altıncı kupamızı alıp dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75