banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG Gedik yeniden görevde
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Tekerlekli sandalyede Kamalı depremi..!
banner98
 



Kamalı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile istifa ederken neden bu kararı aldığına dair açıklamalarda da bulundu.

Kamalı yaptığı açıklamada, bu yıl devletten katkı görmeden ve en önemlisi de destek almadan buralara geldik. Bundan sonra bu yapı ile bir yere gidilemez. Türkiye profesyonel yapıda yoluna devam ediyor. Biz amatör bir ruh ile yola devam edemeyiz.

KKTC Engelliler Spor Federasyonu olarak üslenmiş olduğumuz engelli vatandaşlarımızın spor  sayesinde kendilerini geliştirme ve sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlama misyonumuz neticesinde hem engelli sporcularımızın daha iyi şartlar altında spor yapmalarına olanak sağlamak hem de engellilerin de imkân sağlandığında neleri başarabileceklerini halkımıza göstermek amacı ile kurulan federasyonumuz artık sürdürülebilir bir yapıda değildir.

1981 yılında rahmetli Mustafa Çelik önderliğinde başlayıp dernek bünyesinden başlayıp, 1996 yılında federasyon olan bir çatı ile faaliyetler yapıldı.

1997 yılında Çeşme’de yapılan Türkiye 1.Ligine yükselme maçları ile başlayan serüven bu yıla kadar gelmiştir. 1988 yılından bu yana Türkiye 1.Lig ve Süper Lig’te tek düşmeyen takım olarak geldik. Ancak artık bu yapı sürdürülebilir bir yapıda değildir. 

KKTC’nin tek Avrupa’da tanınan ve orada bilinen takımı, artık zor günlerden geçmektedir. Ülkemize uygulanan ambargolarla hiçbir spor dalının Türkiye dışına çıkamadığı yıllarda, çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun resmi turnuvalarında ülkemize şampiyonluk kupası dahil çeşitli başarılar getiren Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız, ilki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği çatısı altında düzenlenen uluslar arası turnuvalara da on yıl boyunca ev sahipliği yaparak ambargoları tanımadığını tüm spor camiasına göstermişti.

Son olarak Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi artık bir profesyonel lig haline geldi. Sporcularımız, yıllarca olanaksızlıklar içinde mücadele etmek zorunda kalmasına rağmen yılmayarak, emek ve terlerini Kıbrıs Türk sporunun hizmetine sundu.

Federasyonun kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte bu sporun gelişmesi için katkı koyan tüm federasyon başkanlarına, özverili ile çalışan yönetim kurullarına ve sporculara teşekkür ederim. Bu yapının değişmesi için artık görevimi bırakıyorum.”dedi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75