banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Mevlit “Bu utanç ile ilgili üzerime düşeni aldım”
banner98
 


Mevlit’in açıklamaları şöyle: “Dün akşam Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Ligi’nde oynanan LAÜ- Mapfree maçı tamamlanamamıştır.  Yaşanan olay gerek maç, gerek spor ve etik adına yaşanmış bir utançtır. Ben bu utanç ile ilgili üzerime düşen kısmı üstlenmekteyim ve özür dileme konusunda en ufak bir tereddüttüm yoktur ve olmayacaktır. Bir basketbol takımının sahadan çekilmesinin istenmesi etik olarak çok kabul edilebilir bir durum değildir ve oldukça üzücüdür. İtirazlarımızda sonuna kadar haklı olduğumuzu düşünmekteyiz. Hiçbir itiraz durup dururken olmaz. İtiraz etmemiz gerektiği için, haksızlık yapıldığını düşündüğümüz için itiraz ettik. Etik koşullar çerçevesinde yapılan bu itiraz ne saygısızca ne de taşkınca yapılmıştır.

Toplum olarak itirazlara, hakkını aramaya alışık olmamamız ve gene toplum olarak olayları sürece göre değil sadece sonuca göre değerlendirmemiz bizi gerçeklerden uzaklaştırmaktadır. Olması gereken sonuca odaklı değil, sürecin gözden geçirilerek olayların değerlendirilmesidir. Sebep ve sonuç ilişkisi önemlidir. Etik bunu gerektirir ve spor ancak o zaman doğru ve olması gereken yerde olacaktır.

Herkesin aynı şekilde sorgulanacağı, adil bir düşünce sistematiğinin uygulanacağı durumlarda basketbol ve spor doğru bir yere taşınabilecektir.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75