Kartal Kupayı Çok İstiyor..!

FUTBOL

2019-2020 futbol sezonunda Nicosia Group ana sponsorluğunda düzenlenen Kıbrıs Kupası finalinde 7 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Mağusa Türk Gücü ile karşı karşıya gelecek Yenicami, Kupayı kazanma hedefinde.

Kupa tarihi boyunca Yenicami daha önce 17 kupa mücadelesinde final oynarken, bu finallerin yedi tanesini kazanma başarısı gösterdi.

Daha önce Federasyon Kupası adı altında oynanan, 2012 yılından itibaren Kıbrıs Kupası ismiyle organize edilen kupada son 7 sezonda 5 kez final oynayan Siyah Beyazlı ekip, bu finallerin iki tanesini kazandı.

7 Ağustos Cuma günü Mağusa Türk Gücü ile daha önce üç kez kupa finalinde karşı karşıya gelen Yenicami, bu finallerin iki tanesini kupa şampiyonluğu ile noktaladı.

2003 yılındaki finali 2-1 kazanan siyah beyazlı ekip, 2013’teki finali 2-0 galip tamamlayarak kupayı kazanan taraf olmuştu.

Yenicami bu sezonki kupa yolculuğunda ise ikinci turda başladı. Sezon başında fikstür çekimine katılan ancak ligde yer almayan Doğancı ile eşleşmesi sonrası ilk turu bay geçti.

İkinci turda Merit Alsancak Yeşilova’yı 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çift maç eleme usulüne göre oynanan çeyrek finalde Küçük Kaymaklı’yı 4-0 ve 3-0’lık skorlarla mağlup ederek yarı final vizesi alan Yenicami, yarı finalde eşleştiği Türk Ocağı ile 0-0 ve deplasmanda 4-1’lik skorlarla mağlup ederek finale yükseldi.

İlk turda bay geçilen Doğancı eşleşmesi dışında oynadığı beş karşılaşmada 14 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.