2.Yarı Kartlarda Artış, Gollerde Düşüş..!

FUTBOL

K-Pet Süper Ligde birinci ve ikinci yarının ilk 7 haftasında kart sayılarında artış olurken atılan gol sayısında düşüş yaşandığı gözlendi.

Ligin ilk devresinin 7’nci haftası ligde kırmızı kart gösterilmeyen tek hafta olarak dikkat çekerken, ikinci devrenin 7’nci haftası ise 6 kırmızı kartla bu sezonun en fazla kırmızı kart gösterilen haftası oldu.

22.haftada ara verilen K-Pet Süper Lig’in ikinci devresi daha hırçın geçti. Özellikle ligin alt sıralarında kıyasıya devam eden lige tutunabilme yarışı kart sayısındaki artışı da beraberinde getirdi.

Ligin ilk yarısının ilk 7 haftasında 232 sarı kart gösterilirken ikinci yarının ilk 7 haftasında bu sayı 259’a yükseldi. Kırmızı kartlarda da 8 kartlık bir artış görüldü. İlk yarının ilk 7 haftasında 13 olan kırmızı kart sayısı ikinci yarının ilk 7 haftasında 21’e ulaştı. Kırmızı kartlardaki en ilginç istatistik ise her iki yarının 7’nci haftalarında yaşandı.

İlk yarının 7’nci haftası ligde kırmızı kart görülmeyen tek hafta olurken, ikinci yarının 7’nci haftası 6 kırmızı kartla bu sezon en fazla kırmızı kart gösterilen haftası oldu. Kartlarda artış yaşanırken gollerde düşüş olduğu dikkat çekti. İlk yarının ilk 7 haftasında ağlar 228 kez havalanırken, ikinci yarının ilk 7 haftasında kaydedilen gol sayısı 202’de kaldı.

Haber: Cemil Garip

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.