Tezel’den Üçüncülük Geldi..!

DİĞER

Milli takımımızdan Macaristan da bir kupa başarısı daha geldi. Hava Sporları Federasyonu Milli Takım sporcularımızın 16-17 Haziran tarihlerinde katıldıkları Macaristan Euro Tour yarışmasında Salahi Tezel’den ülkemiz adına bir üçüncülük kupası daha geldi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 13 ayak üzerinden düzenlenen F3J Planör Model Uçak Euro Tour yarışmalarının 7. Ayağı olan Macaristan Korona Cup’a 5 kişilik ekiple katılan millilerimiz 7 ülkeden 26 sporcu ile mücadele etti. İki günlük sıralama turlarında ilk sekize, ikinci ve üçüncü sıradan giren Salahi Tezel ve Erel Cankan final uçuşuları sonucu yarışmayı tamamladılar. Şampiyona sonunda birinciliği Slovakya dan Jan Littva elde ederken, ikinciliği İtalya dan Marko Generalli elde etti. Milli sporcularımızdan Salahi Tezel İtalyan sporcunun ardından çok az farkla üçüncülük kupasını ülkemize kazandırdı. Erel Cankan ise dördüncülük elde etti. Bir diğer sporcumuz Mehmet Serden ise şampiyonayı 10. Sırada tamamladı.

Milli Takım sporcularımız 7 ayak sonunda genel Avrupa sıralamasında yaklaşık 150 sporcu önünde kürsüyü zorluyorlar. Erel Cankan ikinci Mehmet Serden beşinci ve Salahi Tezel de dokuzuncu sırada yarışmalara devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.