banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan Girne Tatar
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

BAŞKENTLER BİR KEZ DAHA BİRLEŞECEK..!
banner98



            25-­27 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 8’inci ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın 5’inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi için geri sayım başladı. Kıbrıs Rallisi’nde herkesin merakla beklediği ve Lefkoşa’nın güneyi ile kuzeyini birleştirecek Lefkoşa Şehir içi etabı 26 Eylül Cumartesi günü saat 17.15’ten itibaren 8’inci özel etap olarak geçilecek.

Rallide Lefkoşa şehir içi etabının haritası ve ralliden etkilenecek olan sokaklar dün Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından duyuruldu. Yarın saat 14.00’ten itibaren yollara güvenlik bariyerleri yerleştirileceğinden, yarışın gerçekleşeceği parkur ve civarı yollar trafiğe kapatılacak. Bölgede yaşayan vatandaşların kapalı olacak olan yolları göz önünde bulundurarak ulaşımlarını sağlayabilmeleri için araçlarını trafiğe kapalı bölgenin dışına park etmeleri çağrısı yapıldı.

26 Eylül Cumartesi günü ise 20.00 itibari ile bölgedeki tüm yolların yaya ve araç trafiğine açılacağı duyuruldu. Acil durumlar için ise, Devlet Hastanesi’ne ait ambulans, itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan yaşlı vatandaşlar için LTB Yaşlılara Hizmet Birimi hemşirelerinin bölgede görev yapacağı, acil durumlarda 112 Ambulans, 199 İtfaiye ve 155 Polis İmdat’a ulaşılabileceği bildirildi.

Öte yandan dün yarışmacılar sivil araçları ile yol notu çıkarmak için etabı geçtiler. Yol notu geçişleri polis kontrolünde trafiğe açık şekilde yapıldı. Organizasyon boyunca kapalı olacak olan sokaklar: Parkur içinde kalan sokaklar Memduh Asaf Sokak, Osman Paşa Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sokak, Salahattin Sonat Sokak, Muzaffer Paşa Sokak, II. Selim Caddesi, Server Somuncuoğlu Sokak, Muzaffer Ersu Sokak, Mufit Güleroğlu Sokak, Serif Arzık Sokak. Parkur dışında kalacak ancak etkilenecek sokaklar Gündüz Tezel Sokak, Güner Türkmen Sokak, Lale Mustafa Paşa Caddesi, 28 Kasım Sokak, Cengizhan Sokak, Hasane Ilgaz Sokak, İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sokak, Zahra Sokak, İsmail Beyoğlu Sokak, Kubilay Altaylı Sokak, İlhan Savut Sokak.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın resmi internet sitesi, 25-­27 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Kıbrıs Rallisi’nin geçtiğimiz sene olduğu gibi bir kez daha tarihi Lefkoşa şehrini Birleşmiş Milletlerin kontrolü altında olan bölgeden geçerek birleştireceğini yazdı.

Geçtiğimiz sene büyük bir başarıyla gerçekleştirilen özel seyirci etabının, sınırları yıktığını ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından 1974 sonrası iki toplum arasında yapılan en başarılı güven arttırıcı önlem olarak rapor edildiğini yazdı.

Bu yılki şehir içi özel seyirci etabının geçtiğimiz yıl olduğu gibi rallinin açılış etabı olmayacağını, 26 Eylül Cumartesi günü, 8’inci özel etap olarak geçileceğini yazan ERC resmi internet sitesi, 6.48 kilometrelik etabın geçtiğimiz yıl olduğu gibi 65 bin civarında seyircinin takip etmesinin beklendiğini açıkladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75