banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Forest Karşıyaka Doğan
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Yalova’nın veda öyküsü..!
banner98

Yalova, 2016-17 sezonunda başarılı bir sezon geçirerek kupada final oynayan bir takım. Ancak final maçında yaşanan olaylardan sonra aldığı 10 maç saha kapatma cezası nedeniyle maçlarını tarafsız sahalarda oynadı.

2017-18 sezonunun ilk yarısının son maçı olan Mağusa Türk Gücü maçında tekrar yaşanan saha olayları ve hakeme yapılan darp nedeniyle 13 maç daha saha kapatma cezası aldı. Yani toplamda 23 maç ceza aldılar. Alınan cezalar nedeniyle biten sezonda hiçbir ev sahibi maçını kendi evinde oynayamadı. Önümüzdeki sezon da ilk yarı neredeyse kendi sahasında oynayamayacak. Bir sezon boyunca göçmen kuşlar gibi her hafta bir sahada maç yapmak zorunda kaldılar. Bunun bedelini de play-out maçları sonrasında bir alt lige düşerek ödediler. Kolay değildi saha ve seyirci avantajından yoksun olmak. Kendi sahasında oynamış olsaydı çok daha başarılı olurlardı.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklara sebep olanlar elbette üzülmüştür. Ancak zararı gören de takım oldu. Umarız bundan sonra daha dikkatli olurlar ve takımlarının bu kadar zorluklarla karşı karşıya kalmasına sebep olmazlar.

Tüm bunlar yaşanırken kulübü maddi olanaksızlıklara karşı takımı ayakta tutmaya çalışan çok değerli başkanları Tahsin Mertekçi’nin de elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi sonrası kulüp bir o kadar daha zorluklarla karşı karşıya kaldı. Beklenmedik ölüm tüm camiayı ve birçok sporseveri fazlası ile üzmüştü. Maddi olanaksızlıklar daha da artmaya başladı. Takımda gözle görülen bir düşüş de ortaya çıktı. Alınan başarısız sonuçlar sonrasında tam 5 kez teknik adam değişikliğine gittiler. Takımın tüm iyi niyetine rağmen yine de lig sonunda ligden düşmekten kurtulamadılar. Bir alt ligde oynamak hiç bir zaman dünyanın sonu değildir. Oralardan gelerek birçok başarı sağladığı sezonları unutmamak lazım. Kulübe sahip çıkması gerekenler elini taşın altına koyarlarsa, taraftarlar da gerekli desteği verirlerse Yalova buralardan çok çabuk çıkacaktır.

Takım performansı olarak da iyi bir sezon geçiremediler. Hangi takım olsa ve bu kadar ceza yemiş olsaydı ligde tutunması gerçekten çok çok zordu. Oynadığı 30 maçta üst üste 2 maç kazanamadılar. Sezon boyunca ancak 25 puan alabildiler. Ancak bu puanlar onların play-out potasının dışında kalmasına yetmedi. Bir sezonda 6 galibiyet, 7 beraberlik, 17 mağlubiyet, 45 gol atarlarken de kalelerinde 68 gol gördüler. Ortaya çıkan tablo hiç de iyi bir tablo değildi.

Sezonun ilk yarısında 15 puan toplayarak 14. sırada yer alırken, ikinci yarısında ise 10 toplayarak yine 14. sırada ligi tamamladı. Takımda en fazla golü Mithat (5) ve Uche (5) attılar.

Ligin ilk yarısında 4 galibiyet, 8 mağlubiyet, 3 beraberlik, 28 gol attılar, 33 gol yediler ve 15 puan topladılar. İkinci yarısında 2 galibiyet, 9 mağlubiyet, 4 beraberlik, 17 gol attılar, 35 gol yediler ve 10 puan aldılar. İlk yarının son maçından sonra alınan cezalarla birlikte başkanın vefatı da takımı fazlası ile etkilediği de bir gerçek.

Oynanan 30 haftada tüm olumsuzluklara karşı ligden direkt düşecek 2 takım arasına sadece 4 hafta girerken, 3 hafta da play-out potasının dışında kaldı. Geriye kalan haftaların tümünde play-out potasının içinde kaldılar.

M.Türk Gücü, Yenicami, Binatlı, Ozanköy, Doğan Türk Birliği ve K.Kaymaklı takımlarından hiç puan alamadı. Merit Alsancak Yeşilova ve Baf Ülkü Yurdu takımları ile oynadıkları her 2 maç da beraberlikle sonuçlandı. Cihangir, G.Gücü, GAÜ Çetinkaya ve G.Birliği takımlarına karşı oynadıkları maçların birini kazanırlarken birini de kaybettiler. Y.Boğaziçi ve Lefke ile oynadıkları maçların birini kazanırlarken birer tanesinde de berabere kaldılar. T.Ocağı takımı dışında diğer takımların hepsine de puan veya puanlar kaptırdılar.

Aldıkları 6 galibiyetin 2 tanesini T.Ocağı, 1 tanesin G.Gücü, 1 tanesini Y.Boğaziçi, 1 tanesini G.Birliği ve 1 tanesini de GAÜ Çetinkaya karşısında aldılar. İç saha galibiyeti olarak değerlendirme yapamıyoruz. Çünkü tüm maçlarını tarafsız sahalarda oynadılar. En farklı galibiyeti GAÜ Çetinkaya karşısında (5-1) alırken en farklı mağlubiyeti Magosa Türk Gücü karşısında (5-1) aldı.

2017-2018 sezonunda oynadığı 30 maçta aldığı sonuçlar:

G.Birliği-Yalova: 4-3

Yalova-G.Birliği: 2-1

Yalova-Baf Ülkü Yurdu: 0-0

Baf Ü. Yurdu-Yalova: 1-1

Lefke-Yalova: 4-2

Yalova-Lefke: 2-2

Yalova-GAÜ Çetinkaya: 5-1

GAÜ Çetinkaya-Yalova: 2-1

Merit A. Yeşilova-Yalova: 1-1

Yalova-Merit A. Yeşilova: 1-1

Yalova-K.Kaymaklı: 2-4

K.Kaymaklı-Yalova: (3-0)

Doğan Türk Birliği-Yalova: 3-2

Yalova-Doğan T. Birliği: 0-1

Yalova-Ozanköy: 1-2

Ozanköy-Yalova: 3-0

Y.Boğaziçi-Yalova: 0-1

Yalova-Y.Boğaziçi: 2-2

Yalova-Binatlı: 3-5

Binatlı-Yalova: 3-0

Yalova-G.Gücü: 3-1

G.Gücü-Yalova: 5-4

Yenicami-Yalova: 4-1

Yalova-Yenicami: 1-3

Yalova-Cihangir: 1-1

Cihangir-Yalova: 3-0

T.Ocağı-Yalova: 0-1

Yalova-T.Ocağı: 2-0

Yalova-Magosa T.Gücü: 2-3

Magosa T. Gücü-Yalova: 5-1

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75