banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Doğan Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Spor Adamı Raif Örtunç..!
banner98

Özellikle Antrenör Günay Caymaz’ın takımın başına getirilmesinin ardından savunmanın değişmeyen oyuncularından olan Raif Örtunç beden eğitimi öğretmeni olması hasebiyle sadece futbolda değil, tüm spor dallarında aktif bir sporcuydu.

Basketbol ve voleybol gibi sporlarda da aktif oynayan ve antrenörlük yapan Örtunç sadece pratikte değil, teorikte de yeterli bilgisi olmasından dolayı, saha içerisinde taktiksel olarak da beceri gösteriyordu.

Uzun boyu sayesinde özellikle köşe vuruşları ve serbest vuruşlarda ceza alanı içerisinde doğru yer tutarak ve sert kafa vuruşları yaparak birçok gole imza atan efsane isim dönemin milli takımlarında da yer aldı.

Raif Örtunç toplamda dört kez Yenicami formasıyla Birinci Lig (bugünkü Süper Lig) şampiyonluğu yaşadı. Özellikle tarihimizde bir futbol takımının en az gol gördüğü (ortalama olarak) ve namağlup şampiyon oldukları sezonda, defansın en istikrarlı oyuncularından olan Örtunç futbol hayatını hep Yenicami’de geçirdi.

Çocuk yaşta olmasına rağmen, birçok arkadaşıyla beraber, bir vatansever olarak Çetinkaya’nın PAKOS Şildi’ni kazandığı maç sonrasında yapılan zafer konvoyunda yaya olarak en önde yürüyenlerden olan Raif Örtunç birçok spor federasyonunda başkan veya yönetici olarak görev aldı.

Ülkenin en eski spor yazarlarından olan Örtunç bu görevini devam ettirmekle birlikte hem oğlunu hem de kızını kendisi gibi sporcu olarak yetiştirmiş bir vatanseverdir.

banner116
Anahtar Kelimeler:
Spor Adamı Raif Örtunç..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75