banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ Lefke Kartal
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Özdemir; "Ligi oynatmak istiyoruz"
banner98

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, futbol gündemine dair merak edilen soruları yanıtladı. CNN Türk'te katıldığı canlı yayında konuşan Özdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Bu karar kendi başımıza aldığımız bir karar değil tüm görüşmelerimiz çalışmalarımız UEFA'ya danışarak yapılıyor. UEFA'nın görüşleri bizim için çok önemlidir. UEFA'nın görüşü şu yapılabilirse bu maçları oynayabilirseniz bu maçları temmuz sonuna kadar oynayın ben de UEFA maçlarını Ağustos maçlarında oynayayım diyor.

"Temmuz maçları seyircili olabilir"

Sayın bakan Kasapoğlu 18 kulübün başkanlarıyla toplantı yaptık. Bakanımızla görüş alış verişinde bulunduk 10 tane senaryo hazırladık. Benim alternatiflerime göre temmuzda bile başlayabliriz. Bunda neye bakıcaz Türkiye'de koronavirüs nasıl gidiyor. Koronavirüs'ün seyrine göre; Temmuz ortasında ligi başlatıp, Ağustos'un 13-14'ün de bitirme durumu da olabilir. Gidişata göre Temmuz'da maçlar seyircili olabilir.

"Bir görüş ayrılığı yok"

Sağlık Bakanımız Fahrettin bey ile bir görüşme yaptık. Kendisine durumu anlattım bu kararı almak istediğimizi söyledik. Almanya'da vefat sayısı 8 binken bugün ligler başlıyor. Neler yapıyor nasıl başlıyorlar ne gibi önlem aldılar bu bizim için örnek olacak. Bakanımız bakanlık olarak işinize karışmayız siz devam edin gerekli durumlarda biz size yardımcı oluruz dedi. Sağlık bakanı ile bu konuda bir görüş ayrılığı yok.

"Sağlıktan ödün vermeyiz"

Hiçbir zaman sağlıktan ödün vermeyiz. Bizim hedefimiz sağlık şartları çerçevesinde bu ligi oynatmak istiyoruz. Basketbol ve voleybol bizden farklı takımların ikisi hariç hiçbiri oynamak istememiş bizde en az 12-13 takım oynamak istiyor. Kulüplerimiz futbol oynamak istiyor.

Bütün kulüplerimize sesleniyorum, şeffat olun açık olun, adil olun. Herkes TFF'den kendi çıkarlarına alacak kararlar bekliyor. Süper Lig takımlarından ligde kalma endişesinde olan takımların açıklamaları var, ben bunları doğru bulmuyorum. Bizim şu aşamada tek bir planımız var. Bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olmak üzere başlayacak."

"11-12 kulüp oynamak istiyor"

Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bu ön planda tutuyoruz. Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak ve sezonu tamamlamak istiyor. İptal edilen voleybolda ve basketbolda ise tam tersi bir durum söz konusu, oynamak istemediler.

"Sağlık şartları içinde ligi oynatmak istiyoruz."

Bizim tek bir planımız var. Bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz bir şekilde devam etmek. Başka bir senaryo konuşulmadı. Herkes kendi evinde oynayacak ama çok şey değişiyor. Daha bir ay var. Net konuşmak istemiyorum ama bugün itibarıyla böyle bir durum yok. Sağlık şartları içinde ligi oynatmak istiyoruz. Bizim ana hedefimiz oynatarak ligleri tamalamak istiyoruz. 12 Haziran'da başlamazsa 19 Haziran var, 26 Haziran var, temmuzun başı var. Başka bir alternatif düşünmek istemiyoruz. Maçları oynatmak istiyoruz. Bu erteleme konusunu konuşursak, kamuoyunda çok farklı konulara çekilir. Dediğim gibi Almanya başlıyor ve bize örnek.

"Kulüplerin gelirleri düştü"

Geçen hafta Kulüpler Birliği yetkilileriyle, bizim görevlilerimiz bir araya geldi. Kararlar aldık ve bunu açıkladık. Eğer kulüp ve oyuncu arasında sözleşme sorunu olursa, aynı UEFA'nın yaptığı gibi belirli bir çerçeve aşamasında inceleyip, karar vereceğiz. Normal zamanlar bu kararları vermek çok kolay ama bu şartlarda çok zor. Kulüplerin gelirleri düştü. Bu tarz durumlar incelenecek ve hem kulüp için hem de oyuncu için en doğru karar verilecek.

"Tescil kararı vermek kolay değil"

Bizim liglerde tescil kararı vermek kolay değil. Hem zirve hem küme düşme potasında takımlar birbirlerine çok yakın. Nefes nefese oynanıyor. Tescil etsek, herkes 'Benim hakkım yendi' diyecek. Gelin hep beraber oynayalım ve kim hak ediyorsa o kazansın.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75