banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ Doğan Yalova
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kadın Futbolu Şenliği  Lefkoşa ve Gazimağusa'da Yapılacak..!
banner98

“Kadınlar Futbol Şenliği” 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Gazimağusa’da gerçekleştirilecek. Bu organizasyona yapılacak başvurular 16 Mayıs 2022 Pazartesi’ne kadar yapılabilecek. KTFF Gazimağusa’nın ardından ise şenlik organizasyonunu bu kez Lefkoşa’ya taşıyacak. Lefkoşa’daki organizasyonun başvuruları ise 23 Mayıs 2022 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Şenliklerin ardından ise 2 sezondur pandemi sebebiyle yapılamayan Kadınlar Ligi için başvurular başlayacak. Buna göre Kadınlar Ligi’ne başvurular 31 Mayıs 2022 Salı gününe kadar yapılabilecek.

Kanan: “Kadınlar Ligi seviyesini yükseltmek istiyoruz”

KTFF Kadın Futbolu Sorumlusu Simay Kanan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Girne’de gerçekleştirilen şenlikle güzel bir kıvılcım yaktıklarını, bunun devamının geleceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. Kadınlar Ligi’nin seviyesini yükseltmek istediklerini kaydeden Kanan, “Girne’de güzel bir ortam oluştu. Hem sporcuların ve takımların birbirini tanıması ve kaynaşması hem de uzun aranın ardından futbol topuna ilk dokunuş anlamında çok şık bir ortam vardı.”dedi.

“Kadınlar Ligi için ilk adımı attık”

Amaçlarının ülkedeki kadınları futbol ailesine katarak ülke futbolunun seviyesini daha yukarıya çekmek olduğunu belirten Kanan, “Kadınlar Ligi için de ilk adımı attık, umarım beklediğimiz sayıda katılım olur ve ligimizde de düzenli olarak oynatmaya başlarız. Pandemi kadın futbolunu etkiledi, 2 sezonu oynayamamak fiziksel ve zihinsel olarak sporcuları etkiledi. Yakın zamanda statü ve talimatları da düzenleyip kulüplerimizle paylaşacağız.”dedi.

“Başladıktan sonra kulüplerin kadın futboluna olan ilgisi artacaktır”

Simay Kanan, ülkede çok ciddi ve kurumsal çalışan spor kulüpleri olduğunu ve kadın futbolu branşına da bu kulüplerin katılmasını beklediklerini ifade ederek, “İlk amacımız başlamak. Başladıktan sonra kulüplerimizin de ilgisi her geçen yıl artacaktır.”diye konuştu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75