banner108
Öne Çıkanlar KKTC SPOR MANŞETLERİ Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Mesarya onaylandı Deniz Plaza yenilgisiz tamamladı..! Zokou ile tatlandı..! (2-4)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Göktaş; “4 Haftada Takımlarımız Hazırlanır”
banner98

Sıradan bir spor dalı için bile uzun bir süreyi kapsayan ‘Koronavirüs’ün bizleri eve kapayan sürenin 40’ncı gününe girdik. Yetkililerimizin, nasıl ve ne zaman spor yaşamına döneriz çalışmaları sürerken; Bizler de bu konularda (teknik) en yetkili, diğer bir değişle UZMAN olan Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş’a; Konu ile ilgili sorumuzu yönelterek yanıtını aldık.

Süleyman Göktaş’a sorumuzun ana konuları, hazırlık süresi ve yabancı hocaların 2 hafta yeterlidir düşüncesine karşın bizimkilerin neden en az 4 hafta istemeleri konularını içermekteydi.

Göktaş, tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD 19’un Dünya futbol takımlarını da etkilediğini belirterek “Büyük teknik adamların yaklaşımları her ne kadar 2 haftalık bir süre yeterlidir söylemleri, profesyonel düşünce olsa gerek diye düşünüyorum. Bizde amatörlük, göz ardı edilmemelidir. Beslenme, yaşantı biçimi önemli faktörlerdir. Bunun için 4 hafta hazırlık bize uygun olur düşüncesindeyim” dedi.

Futbol oyununda, 1. Hafta dönemi 2. Hazırlık dönemi, müsabaka dönemi olarak değerlendirildiğini kaydeden Süleyman Göktaş “bizler de 2019-20 sezonu öncesi bu dönemleri tamamlamış ve müsabakalara başlamıştık. Liglerimizin tamamlanmasına 8 hafta kalmışken, Covid-19 denilen illetle karşı karşıya kaldık. Devletimizin almış olduğu karara uyarak bugün itibarıyla 40 gündür izole durumdayız. Doğal olarak tüm futbol camiası futbolcusu, Antrenörü, hakemi, gözlemcisi, yöneticisi, seyircisi futbolumuzdan uzaktayız” dedi.

“Tabi ki izole durum bir gün sağlık ile ilgili bakanlık ve buna bağlı kurullar tarafından değerlendirildikten sonra yavaş yavaş ortadan kaldırılacaktır. Bu karar verildikten sonra doğal olarak yeniden yapılandırılarak liglerimizin, kaldığı yerden devam etmesi KTFF tarafından programlaştırılacaktır” diyen Süleyman Göktaş “evde kaldığımız bu süre zarfında değerli kardeşlerime tavsiyem evde her gün bir saate yakın CORE ANTRENMAN (İp atlama, Şınav, karın kası antrenmanları, Sguat, en uzun süre sabit pozisyonda kalma) gibi bunun yanında, görsel eğitim açısından geçmiş Dünya Kupası maçlarını izlemek çok önemli kazançlar sağlar” dedi.

Devletin yetkili organları yeniden antrenmanlara başlanabilir onayı çıktığı zaman hazırlık dönemi ne olmalıdır sorusuna “hiçbir kitapta veya kurslarda böyle bir durumla karşılaştıktan sonra hazırlık böyle olur diye bir bilgi yoktur cevabını veren Süleyman Göktaş “ancak biz bu hazırlığı yapmak zorundayız. Geçmiş tecrübelerim, değerli hocalarım ile yaptığım görüşmelerde böylesi bir hazırlığın 4-5 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğu yönündedir” dedi.

4 haftalık süre tanınması durumunda hocalara ilk 2 hafta mutlaka genel dayanıklılık üzerine kurulmuş, her antrenman başında mutlaka Core idmanına yer verilmiş, daha sonra kombine idmanlar ile hazır hale gelmelerini tavsiye eden Göktaş “TE-TA, KONDİSYON. Olağanüstü zor koşullardan geçtiğimiz bu günlerden sonra FUTBOLA merhaba demek için ÖNCE SAĞLIK Kurulu KARARI sonra bizlerin ÖZVERİSİ gerekmektedir” dedi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75