banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Geleceğe yatırım yapıyorlar
banner98

Akademi her geçen gün büyüyor

1461 İskele Trabzon Akademi’nin kuruluşu 20 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşse de ortaya koydukları istikrar ve kararlılık bu akademinin uzun soluklu olacağının da bir göstergesi.

Uzun yıllar istikrarlı ve başarılı bir şekilde futbol oynayan ve futbol ve spor sevdası hep devam eden ve bunu gelecek nesillere aktarmak amacında olan Antrenör Zafer Kuş, akademinin kuruluşuyla birlikte minik futbolcuları etrafında toplamaya başladı. 

Zafer Kuş, tam bir özveri ve fedakarlıkla bu işe başlarken, işinden kalan mesaisini sürekli akademiye kullandı. Zaman geldi, ailesini bile daha az gördü. Ancak ilk başlardaki zorlukların ardından minik sporcu sayısının artmasıyla, yönetimin ve ailelerin de desteği artmaya başladı. 

Sporcu sayısı 100’ün üzerinde

Üç yıllık bir çalışmanın ardından oyuncu sayısının da artmasıyla birlikte akademi, 1461 İskele Trabzonspor bünyesine katıldı. Sonrasında ise büyük bir ilgi ve destekle büyümeye devam etti. Sporcu sayısı 100’ün üzerine çıktı. 

U15’te başarı 

Alt kategorilerde birçok turnuva ve organizasyona katılım yapılırken, 1461 İskele Trabzonspor 2019-2020 sezonunda U15 liginde ilk kez yer aldı. Grubunda ikinci sırada devam ederken pandeminin başlaması ve futbolun durmasıyla birlikte sezon yarım kaldı. Sezonun yarım kalması futbolla ilgilenen bazı kurumların ve kulüplerin spordan kopmasını getirse de 1461 İskele Trabzon Akademi ve U15 takımı, daha bir istek ve arzuyla şartların gevşemesini bekledi. Pandemi şartlarının zamanla gevşetilmesiyle birlikte akademi ve U15 takımları çalışmalarına aynı arzu ve istekle devam etti. 2021-22 sezonu U15 Ligi’ne katılan 1461 İskele Trabzon, ilk kez grubunu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura çıktı. Son onaltı turunda deplasmanda Göçmenköy’e 4-3 kaybetmesine karşın takım, verdiği mücadele ve oynadığı oyunla büyük bir takdir kazandı. Akademi ve U15 antrenmanlarına ve çalışmalarına, aralıksız devam ediyor. 

Her turnuvaya katılıyorlar

Zaman zaman İskele Cumhuriyet Stadı, zaman zaman ise Belediyeye ait halı sahalarda 

devam eden antrenmanlar, adeta bir şölen havasında geçiyor. Özellikle yaz dönemlerinde ise dostluk maçları hemen hemen her hafta yapılırken, 1461 İskele Trabzon, herhangi bir turnuvadan davet alır almaz mesafe tanımaksızın katılım gösteriyor. 

Ailelerden büyük destek

Kadınların da yer aldığı akademi yönetimi çalışmalarını istekli bir şekilde sürdürüyor. Özellikle ailelerin ilgisi ve akademi Antrenörü Zafer Kuş’a ve yönetime desteği devam ediyor. Sporcular ise Zafer Kuş’u ve formasını taşıdıkları 1461 İskele Trabzon’u çok seviyorlar. Ve ne kadar yorulurlarsa yorulsunlar hırsla ve keyifle antrenmanlarına devam ediyorlar.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75