banner108
Öne Çıkanlar Geçitkale Hücumu Güçlendirdi.. Mormenekşe Erdoğuş ile Doğacak.. Kadın Öğretmenler Halı Sahaya indi GAÜ Çetinkayada Yıldızlar İmzaladı..! Burhan Yetkili Turnuvasında Ödüller Verildi..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Ebeoğlu Son Yolculuğuna Uğurlanacak..!
banner98

3 Şubat 1931’de Limasol’da doğan Sevim Ebeoğlu’nun uzun yıllar futbol oynadığı Doğan Türk Birliği Spor Kulübü (DTB) Başkanı Bayar Piskobulu, Ebeoğlu için “Hem sevilen sporcu kişiliğiyle hem kendisinden sonra gelen nesillere örnek oluşuyla, örnek büyük bir insandı” dedi.

Piskobulu, Kıbrıs ortak liglerinde futbol oynayan Ebeoğlu’nun iki kez AEL ve iki kez de DTB’de gol kralı olduğunu kaydetti. 1950’li yıllarda AEL formasıyla yıldızı parlayan Ebeoğlu, Türk ve Rum takımlarının birlikte olduğu Kıbrıs Futbol Federasyonu döneminde gol kralı olan ilk Kıbrıslı Türk unvanını da taşıyordu. AEL formasıyla 3 şampiyonluk yaşayan Ebeoğlu, aynı zamanda koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak biliniyordu. Sevim Ebeoğlu, sarı lacivertlere aşkı nedeni ile AEL’in mavi beyaz renklerinin 1955-56 sezonundan itibaren sarı lacivert renklere çevrilmesine de öncülük etti.

DTB’nin girişimleri ve Girne Belediye Meclisi kararıyla 2016’da Sevim Ebeoğlu’nun adı bir parka verilmişti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 26 Ekim 2017’de Sevim Ebeoğu’nu evinde ziyaret ederek, Kıbrıs Türk halkına hem spor alanında hem de yeri geldiğinde toplumsal mücadelede yaptığı katkılar için, Kıbrıs Türk halkı adına Cumhurbaşkanlığı Vefa Ödülü takdim etmişti.

Sevim Ebeoğlu Kimdir?

3 Şubat 1931’de Alektora Limasol’da doğan Sevim Ebeoğlu 10 yaşında futbola başladı. 15 yaşında Leymosun Türk Spor Kulübü’nde forma giymeye başlayan Ebeoğlu 1 yıl sonra A Takıma yükseldi. 1950 yılında AEL’de forma giymeye başlayan Sevim Ebeoğlu AEL’in elde ettiği 5 şampiyonluğunda yer aldı. Kıbrıs Futbol Federasyonu’nda gol krallığı elde eden ilk ve tek Kıbrıslı Türk’tür. 1953’te İsrail takımına karşı oynayan Kıbrıs karmasında yer aldı. 1957-1963 yılları arasında Doğan Türk Birliği’nde oynayan Sevim Ebeoğlu Doğan Türk Birliği’nin bu dönemde elde ettiği 2 şampiyonlukta 2 kez gol kralı oldu. Doğan Türk Birliği ve Fenerbahçe’ye olan tutkusundan dolayı mavi-beyaz renklerden oluşan AEL takımının formasının sarı-lacivert olarak değiştirilmesinde önemli rol oynadı. Sevim Ebeoğlu AEL camiasında büyük saygı duyulan bir isimdi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75