banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Girne Binatlı Yalova Bitirdi.. (31)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Bahtıkara; "Bir Kulübün Tarihine Geçmek, Maddi Karşılığı Olmayan Bir Duygu"
banner98

Geçtiğimiz gün play off finalinde Dikmen Gücü'nü 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez 1.Lige yükselen İncirli'de takımın çalıştırıcısı Evren Bahtıkara, spor servisine açıklamalarda bulundu.

Bahtıkara, henüz 1 yıl dolmadan elde ettikleri başarının önemine değinirken, tarihe geçmenin maddi karşılığı olmayan bir duygu olduğunu söyledi.

İncirli Antrenörü Evren Bahtıkara'nın sözleri şu şekilde; "Takım ve camia olarak tabiri caizse geçtiğimiz günden beridir zafer sarhoşuyuz ama bu noktaya gelene kadar inanın birkaç paragrafa sığdıramayacağımız bir süreçten geçtik.

Bildiğiniz gibi 8 ay önce BTM 2.Lig'den BTM 1.Lige çıktığımız zaman kulüp yönetimi ile birlikte devam kararı alırken, hedef olarak kulüp tarihinde daha önce gerçekleştirilmemiş olan 1. Ligde mücadele etmek gibi büyük bir hedef belirlendi.

Tabi hedefi koymakla hedefi gerçekleştirmek aynı şeyler değil. Konulan hedefin 380 nüfuslu bir köy için anlamı kapasitesini maksimum derecede zorlaması demekti. Sezon boyunca da bu böyle oldu.

Başkan ve yönetim kurulumuz bu konuda tüm sezon boyunca müthiş efor ve fedakarlık göstererek bize gerekli tüm imkanları yarattılar. Hedefi belirledikten sonra sıra bunu başarabilecek bir kadro kurmaya geldi. Kadromuzu kurarken koyulan hedefe ulaşılması için gerekli en önemli kriterler olan karakter sahibi ve takım olgusuna sahip futbolcuları tercih ettik ve yola çıktık.

Statü gereği mücadele ettiğimiz Kırmızı Grup'ta ülke futbolunun en üst kademelerinde boy göstermiş, Yeni Boğaziçi, Türkmenköy, Vadili, Serdarlı, Mehmetçik ve Geçitkale gibi birbirinden güçlü rakiplerle bir yarış içerisine girdik.

Konulan hedefe varmamız için bu rakipler arasından sıyrılıp grupta ilk 2 sırada yer bulmamız gerekirdi. Bunun bilinci ile Ağustos ayı başında salon çalışmalarımıza başladık. Ağustos 2019'dan kupayı kaldırdığımız güne kadar çim sahamızın olmamasının verdiği dezavantajla göçebe gibi bölgenin dört bir tarafında çalıştık.

Bu noktada bu başarının başrolündeki futbolcu kardeşlerime tüm sezon boyunca yaz-kış, sıcak-soğuk, gece-gündüz ve yağmur-çamur demeden gerek ailelerinden gerek özel yaşantılarından büyük fedakarlık ve özveride bulunarak verdikleri emekten dolayı hepsine teker teker teşekkür ederim.

Çıktığımız yol uzun ve zor bir yoldu. Çok şükür yolun sonunda tüm verilen emeklerin karşılığını alarak koyduğumuz hedefe vararak bir köyün ve kulübün tarihine geçecek bir başarıya imza attık.

Bu kısıtlı sosyal aktiviteye sahip özelde köy gençliği genelde ise Güney Mesarya bölge gençliği için büyük bir mutluluktur.

Bugün itibarı ile İncirli Spor Kulübü 2020-2021 Futbol sezonunun 1. Lig takımı oldu.

Yönetiminden-teknik ekibime, futbolcusundan-taraftarına kadar bu başarıda en küçük katkısı olan herkesi kutlarım"

Haber: Necmi Usal

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75