banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik GG MTG Geçitkale Hücumu Güçlendirdi.. Mormenekşe Erdoğuş ile Doğacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Avrupa Ligi Şampiyonu Villarreal..!
banner98

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu finalinde Villarreal ile Manchester United Polonya'daki Gdansk Stadı'nda kozlarını paylaştı. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Uzatmaya giden maçta taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Kupanın kazananı seri penaltı atışları sonucu 11-10’luk skorla Villarreal oldu.

Mücadelenin 29. Dakikasında Moreno ile öne geçen Villareal ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 55. Dakikasında Cavani ile Manchester United eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın 90 dakikasında eşitlik bozulmadı. Uzatmalara giden maçta iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı ve müsabaka seri penaltı atışlarına kaldı.

Seri penaltı atışları sonucu Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal, kupanın sahibi oldu.

Villarreal namağlup şampiyon

Turnuvaya grup aşamasında giren Villarreal, çıktığı 14 maçın 12'sinden galip ayrılırken, sadece 2 karşılaşmada beraberlik yaşadı.

İspanya temsilcisi, namağlup unvanıyla turnuvanın bu sezon en dikkati çeken performanslarından birine imza attı.

UEFA Avrupa Ligi tarihinin eleme turlarında 24 maçta kazanarak Sevilla'nın rekoruna ortak olan Villarreal, kupayı kazanarak yeni rekorun sahibi oldu

UEFA Avrupa Ligi kupasını Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste elde eden Emery, aynı başarıyı Villarreal çatısı altında tekrarlayarak turnuvada en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanının da sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılan Villarreal, Demir Grup Sivasspor'un da yer aldığı I Grubu'nu lider tamamlamasının ardından son 32 turunda Salzburg, son 16 turunda Dinamo Kiev, çeyrek finalde Dinamo Zagreb ve yarı finalde Arsenal'i eledi. Finalde Manchester United'ı penaltı atışları sonucu 11-10 yenen İspanyol ekibi kupanın sahibi oldu.

Villarreal, finali kazanırsa kupaya uzanan beşinci İspanyol takımı oldu. Daha önce kupayı 6 kezle en çok müzesine götüren Sevilla'nın yanı sıra Atletico Madrid, Real Madrid ve Valencia, Kupa 2'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75