banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Atilla Yüce; “4-6 Hafta Arası Hazırlanabilirsiniz”
banner98

Ülkedeki birçok Teknik direktör ve antrenöre kurslarını veren isim olan Atilla Yüce, KKTC şartlarını çok bildiğini ve ona göre bilgiler vereceğini açıkladı.

Yüce’nin açıklaması söyle;

Antrenmanları bıraktığınız andan 1 hafta içerisinde her şey %5 düşer. Dayanıklılık gider. Kuvvet üç hafta içerisinde kaybolur. Bundan dolayı en az 4-6 hafta hazırlık programı yapılması lazım.

Haftada en az 6 antrenman olmak koşulu ile. Kuvvet çalışmalarına mutlaka girilmesi gerek. İlk iki hafta gruplu şekilde dayanıklılık antrenmanlarının yaptırılması risk açısından daha faydalı olacaktır.

Hafif şekilde başlanılıp, dereceleri zamanla artırılır. Kuvvet makinelerine girilip oyuncuların durumuna göre derece artırılır. Çünkü bunlar yapılmazsa sporcular sıkıntı yaşayabilir.

Ondan sonra tüm takım şeklinde yapılabilir. Eğer 4-6 hafta arası sistemli bir hazırlık yapılırsa sporcular üç günde bir maç yapma konusunda sıkıntı çekmez. Gerekirse günde çift idman yapılır. Bu iş haftada 3 veya 4 antrenmanla olmaz.

Grup halindeki idmanların ardından takım halinde yapılacak olan antrenmanlar kuvvet, dayanıklılık, çabukluk ve taktikle olması lazım.

Tabii ki Kıbrıs'ta hava sıcaklığı artmaya başladı. Sıcak hava bu antrenmanları olumsuz etkileyebilir. O yüzden antrenmanlar ya sabah ya da akşam yapılmalıdır. Bu 45-50 günlük dilimde sporcular ancak %50-60 civarında lige hazır olur.

Çünkü 40 günde hiç bir şey yapmayan bir sporcu sıfırlanır. Basamaklar yavaş yavaş çıkılacak ki sporcu sağlığı olumsuz etkilenmesin.

İlk 10 günlük dilimden sonra sporculara dinlenme aralığı verilmesi şarttır. Aksi takdirde sporcular sürantrene olabilir.

Maçlara 1 haftalık süre kala tempoyu düşürmek gerekir çünkü üç günde bir maç oynanacak. O yüzden devamlı yükleme değil. Yükleme-dinlenme şeklinde olması en sağlıklı olanıdır. Bunun yanında sadece antrenman değil, sporcuların beslenme ve uykusuna da dikkat etmesi gerekiyor.

Maçların gece oynatılabilme durumu varsa kesinlikle gece oynatılmalı diyerek sözlerine nokta koydu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75