banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Afün Hamitköy haftayı mutlu kapattı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

1.Lig Teknik Adamları Ligin Tamamlanması ve Yabancı'dan Yana..!
banner98

Arenasporkolik spor yazarı ve foto muhabiri Necmi Usal, Birinci Lig'in tüm teknik adamlarına ulaşarak ligde kalan 8 haftanın oynatılıp oynatılmaması yönünde görüşlerini aldı. Bazı teknik adamlar ligin devam etmesi yönünde görüş bildirirken, bazıları ise ligin tamamlanmasının çok zor olduğunu dile getirdi.

K-Pet 1.Ligde 14 teknik adam liglerin oynanarak tamamlanması görüşünü bildirirken 1 teknik adam liglerin oynanmaması gerektiğini belirtti. Teknik adamlar yabancı oyuncu konusunda ise 9 teknik adam Kademeli düşürülmesi gerektiğini, 3 teknik adam aynı şekilde devam etmesi gerektiğini, 2 teknik adam tamamen kaldırılması gerektiğini açıklarken 1 teknik adamda şu an yabancının konuşulmasının zamanı olmadığını açıkladı. 

Açıklamalar Şöyle;

Nazım Aktunç (Mesarya):

Yüzde 75'i tamamlanan bir ligde iptal diye bir şeyi kimsenin isteyeceğini düşünmüyorum. Lig tabii ki tamamlanmalı, oynanmasını çok isterim ama bu süreç gösteriyor ki çok zor olacak.

Hem takvimleme hem de ekonomik yönden çok zor. Oynanmazsa iptal yerine tescil olmalı.

Yabancının da tam olarak kaldırılmasını değil, ülkedeki yabancılarla birlikte kademeli olarak azaltılması taraftarıyım.

Sedat Devecioğlu (Yonpaş Dumlupınar):

Kulüpler ekonomik olarak zorluk çekmeyecekse tamamlanmasından yanayım.

Yabancı futbolcu sayısı kademeli olarak azaltılsın.

Rıza Erseven (Girne Halk Evi):

Lig inşallah tamamlanır. Ülkemizin bu zor günlerde ne olacağı belli değil. Bence futbol şu an için gündemde değil.

Yabancı olarak ise şu anki ekonomik duruma göre zor. Maliyeti düşük, futbol kalitesi yüksek genç yabancılar olabilir. Sonuç olarak iki sorununda şu anda bana göre cevabını önce realite gösteriyor.

Orçun Volkan (Yalova):

Lig için bir formül bulunursa tamamlanmalı. Çıkma olduğu gibi düşme de olsun.

Yabancı en az 1 tane olmalı. Her takımın ve hocanın nokta bir transfere ihtiyacı olacağını düşünüyorum.

Eralp Şerifoğlu (Gençlerbirliği):

Yaşamımız normale döndüğü zaman, kalan 8 maçlık periyortu oynayıp, liglerimizi tamamlamak futbolumuz adına en doğrusu olur diye düşünüyorum.

Yabancı oyuncularımızın geleceği, kulüplerimizin gelir kaynakları ve bütçeleriyle ilgi bir konu. 20 yıldan uzun bir süredir ülkemizde yabancı oyuncular liglerimizde oynuyor. Ekonomik şartlar uygun olursa yabancı oyuncuların takımlarımızda yer almaya devam etmelerinden yana olmakla birlikte yabancı oyuncularımızın geleceği ve sayısı bana göre önümüzdeki aylarda karşılaşacağımız ekonomik sıkıntıların boyutlarına göre netleşecektir.

Ne yazık ki bu düşüncelerimiz şu an için sadece birer temenni.

İzzet Kaçmaz (Maraş):

Lig bence tamamlanmalı ama karar verecek mercilerin düşüncesi önemli. Zamanı iyi ayarlamalı, maddi anlamda kulüplerin kazancı ne olacak, futbolcular ve bizlerin motivasyonu, sağlık durumları vs. Bu tip unsurlar çok önemli. Hassas bir durum.

3'üncü ülke futbolcu sayısı azaltılmalı. TC'li oyuncu da sorun olmamalı. Hatta TC'li oyuncu sayısını da çoğaltabilirler düşüncesindeyim.

Ahmet Ogan (Dörtyol):

Adil ve hakkaniyetli olması adına liglerin sonlandırılması gerekir.

Yabancı futbolcunun kademeli olarak düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 yabancı olmalı.

Kılıç Ali Kahraman (Esentepe):

Virüs tam temizlendiği taktirde maçların oynanarak tamamlanması fikrindeyim.

Yeni sezonda yabancı olmamalı. Eğer olacaksa sadece süper ligde bir tane olmalı. Altyapıdan A takımda oynama kuralı artırılarak (örneğin 2 sporcu veya dakika) gelmeli diye düşünüyorum.

Batu Seyis (Mormenekşe):

Ligler tamamlanmalı. Bu Haziran, Temmuz ne olursa tamamlanır. Sonrasında yeni sezona 2-3 ay gibi ara verip tekrar başlayabiliriz.

Şu anda ülkemizde olan yabancı oyuncular için saygı gereği bunun şu anda konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu tartışma devam eden bir sezon içinde yapılıyor ve bu yabancı statüsünde olan sporcuların da psikolojisini düşünmemiz şart.

Erol Çağaloğlu (Görneç):

Maçların oynanabilmesi için sağlıklı ortam gerekir çünkü futbol ikili temas gerektiren ve de bulaşmaya müsait ortamda yapılan bir spor dalıdır. Bu kararı sağlık üst kurulu bilir. Tabi bu süreç ekonomiyi de olumsuz etkiledi. Bu nedenle ligimizin tamamlanabilmesi için maddi olarak da hazır olmalı.

Liglerimizin marka değerini korumak istiyorsak 3 yabancıyla devam etmeliyiz.

Bayram Paşaoğulları (Karşıyaka):

Liglerin her ne olursa olsun tamamlanması gerektiği görüşendeyim.

Yabancı oyuncu konusunda ise azaltılması düşüncesindeyim. Hem Süper Lig hem de 1.Lig'de 1'er yabancı oyuncu oynatılması bana daha gerçekçi geliyor.

Devrim İzge (Lapta):

1.lig kesinlikle tamamlanmalı.

Yabancı sayısı ile ilgili kesinlikle düşüncem yabancı olmalı fakat dış "temas" ve "krizden" dolayı (1yıl sonra tekrardan değerlendirmeye açık bırakılır) sadece 1 sezon yabancısız oynatılabilir.

Fakat yerli oyuncular için "kulüpleri "ve "oyuncuları" da koruyacak sözleşmeler olmalıdır.

Mehmet Karşılı (Çanakkale):

Lig tamamlanırsa iyi olur. En azından herkes emek vermiş, karşılıksız kalmaz.

Yabancı oyuncu kesinlikle kalkması lazım çünkü futbol takım oyunudur. Bizim buna göre takım kurmamız, sistem oluşturmamız şart. Şu anda her takımda 3 tane profesyonel futbolcu parayı aldığı sürece oynayan ve takımı tamamlayan diğer amatörler şeklindedir. Futbolcular takım olgusundan uzaklaştı. Bu sistemin mutlaka değişmesi şart.

Seran Kaşif (Ozanköy):

Lige ara verileli uzun bir zaman oldu. Sporcular fiziksel olarak şuan sezon öncesi seviyesine gerilediler. En az bir ay hazırlık dönemi geçirmeleri lazım. Antrenmanların ay sonu başlayacağını düşünürsek, Mayıs sonu hazır olunacak. Bu iklim şartlarında müsabaka yapılması mümkün olmaz. Bu sebeple lig başlamaması lazım. Tabii gelinen noktada belli başarıyı yakalamış ve harcamalar yapmış takımlara da haksızlık olacak. Kısacası ne karar alınırsa yanlış olacak. Önümüzdeki sezon da 1 yabancı sporcu olması bana göre doğru olur. Gençlerimize daha çok fırsat vermiş olacağız. Bir yabancının olması gereğini de bu gençlerimizin kaliteli profesyonelce düşünen yabancıyı örnek alınması için gerekli diyorum.

Ahmet Soğukpınar (Bostancı Bağcıl):

Bana göre geriye kalan 8 hafta, önümüzdeki sezonun hazırlık sürecinden hemen sonra oynansın. Ardından ise yeni sezona başlansın. Ligin bu haliyle tescil edilmesi adaletli olmaz.

Yabancı oyuncularla devam edilmeli. Yabancı futbolcular, yerli oyunculara eğitici ve örnek oluyor. Sayı azalsa bile yabancı oyuncu liglerimizde kesinlikle olmalıdır.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75