banner108
Öne Çıkanlar Kadınlarda Arucad Anka Şampiyon.. Buse Savaşan İspanyada Birincilik Kürsüsünde.. Mustafa Sütcüye Teşekkür Plaketi.. BTM Finali 1.Lige 3.Takımı Belirleyecek.. Karşıyakada İstifa..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Yarköy’de Çim Saha Hasreti..!
banner98

Buna bağlı olarak da Yarköy köy girişindeki eski ilkokul binası ve soyunma odası olarak kullanılan harabe bina 2015 yılında TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun’un onayı ve İskele Belediyesi'nin projesine katkı koyduğu 260 m2’lik, içerisinde soyunma odaları, hakem odası, lokal- kafeterya, konferans-eğitim salonu olmak üzere modern bir bina haline getirildi. 2018 yılında binanın açılışı kalabalık bir protokol tarafından yapıldı.

Toprak saha yetkililerden ilgi bekliyor

Söz konusu binanın hemen yanındaki toprak sahanın zemini İskele Belediyesi’nin desteğiyle kazılarak düzeltildi ve sahanın etrafı tellendi. Yaklaşık 10 yıldır Futbol Federasyonu tarafından toprak sahalarda maç oynanamaz kararı nedeniyle Yarköy gençleri köylerinden 20-30 km uzakta Akova, Geçitkale, Tatlısu gibi uzak yerlerde antrenman ve maçlarını yapmak zorunda kaldılar. Başkan Yamuk, bu sezon 150 bin TL’nin üzerinde benzin parası ve saha kirası ödediklerini belirtti. Başkan Muharrem Yamuk, mevcut modern binanın ve toprak sahanın bölgedeki Yarköy, Ergazi, Boğaz, Bogaztepe, Ardahan, Turnalar, Kurtuluş ve Kalecik’e de hizmet verdiğini 1993 yılından beri faal olan kulübün 30 yıldır devamlı olarak BTM Ligi’ne katılarak devamlılık gösterdiğini, kulüp bünyelerinde yaşları 9 ile 35 arasında 40’ın üzerinde lisanslı futbolcu barındırdıklarını vurguladı.

Gençliğimiz sentetik veya çim bir sahayı hak ediyor

Başkan Muharrem Yamuk, Yarköy ve çevre gençliğinin özlemini duyduğu sentetik veya çim bir futbol sahasını hak etmekte olduğunu, İskele Belediye Başkanı seçilen Hasan Sadıkoğlu’nun da saha konusunda köylerine bir sözü olduğunu belirtti. Başkan Yamuk; “Bizler Yarköy gençliği olarak altyapısı hazır olan bu sentetik veya çim sahayı hak ettiğimize inanmaktayız. Devlet, hükümet yetkililerimizin bu çağrımıza olumlu yanıt vererek köyümüze güzel bir saha yapılmasını beklemekteyiz” Şeklinde konuştu.

Projemizi sayın Feyzioğlu’na da sunduk

Başkan Muharrem Yamuk; “Türkiye Cumhuriyeti eski Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin de köylerini ziyaret ettiğini, onun görev değişimi sonrasında ise projeyi bu kez de görevdeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğluna sunduklarını ifade etti. Başkan Yamuk; “Projemiz beğenildi, olumlu bulundu. Konu TC. Elçiliği Spor Koordinatörü Mithat Tekçam’ın da bilgisindedir. En erken zamanda yetkililerimizin köyümüz ve bölge gençliğimize yardım elini uzatmasını, hak ettiğimiz bir çim veya sentetik zeminin yapılmasını büyüklerimizden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75