banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik MTG PFDKdan Günay Güvençe 2 Maç Men.. Ankaragücü Deplasmanda Güldü.. (01) Sapsızoğlu
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Yalızat’tan Bisiklet Federasyonu ile İlgili Açıklama..!
banner98

Yalızat açıklamasında 9 kulübün inisiyatif adı altında kendi egolarını tatmin etmek için böyle bir girişim yaptıklarını ve bu 9 kulübün de faal olmadıkları ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kendi başkanlığı döneminde elde edilen başarılardan ve bisiklet sporunun gelişiminden bahseden Yalızat, bisikletin şu an durduğunu açıkladı.

Şu an da bu inisiyitif grubu tarafından federasyonun idare edilmeye çalışıldığı ve yanlış şeyler yapıldığına değinen Yalızat, yarış düzenlemek için hakem bulamadıklarını ve yasal olmayan bir şekilde başka federasyon hakemleriyle yarış gerçekleştirmek isteyerek herkesin hayatını riske atacaklarının altını çizdi.

Salih Yalızat’ın açıklamaları şu şekilde;

“Kural istememek bu kulüplerin doğrularıdır”

“Bisiklet Federasyonu neden böyle? 9 bisiklet kulübü inisiyatifi diye toplanıp, önce genel kurul çağrısı yaptılar. Amaç; başkanı görevden almak. Bu 9 kulüp kimler? Nedir? Amaçları ne? Bu kulüplerin 1 tanesinin federasyona kaydı bile yok. 2’nin hiçbir lisanslı sporcusu yok, 3 yıldır hiçbir faaliyette bulunmamış, federasyondan kaydı dondurulmuş. 2 tanesi 50 yaş ortalaması ile iki sporcusu olan kulüp. 2’sinin ise Kaymakamlık bilgisine göre 2017’den beri genel kurulları yapılmamış. Bu kulüpler gazetelere haber yaptırıp, algı yaratıp bisikleti yönetmek isteyen kişiler. Bu çağrının usulsüz olduğunu söylediğimizde ise u dönüşü yaparak bu kez Spor Dairesi’ne genel kurul başvurusu ile gidip bisikleti yok etmeye çalışan kisiler. Bu kulüplerin birçoğunun kulüp yöneticilerinin bile haberi yoktur olaydan. İmza yetkisi olmadan sahte evrak düzenleyip genel kurul çağrısı diye imza atmak veya kurumun temsilci diye oralarda boy göstermek ne kadar doğrudur. Federasyon başkanı iken bu kulüplerin tescillerini istemem ve genel kurullarını getirmelerini talep etmem ile bu kulüpler ayağa kalktılar. Çünkü kural istememek bu kulüplerin doğrularıdır.”

“Bizim başarılarımız ortada”

“Başkan olduğum sürede yaptığımız başarılarımız ortada. Federasyonun bütçesi 250 bin TL olduğu dönemde bile; 20 yurt içi yarış, 10 Türkiye’de yarış, 5 kez 3. dünya ülkesine yarışa katıldık. Sporcularımız Türkiye Takım İkinciliği, Ferdi Türkiye Şampiyonluğu yaşarken, 2 sporcumuz Türkiye Milli Takımı’nda faal sporcu oldular, 2023 Gençlik Olimpiyatları’na Türkiye Milli Takımı ile sporcu gönderdik. Her yıl hakem seminerleri ile profesyonel hakemler yetiştirdik. Federasyonu kurumsal hale getirmeyi hedefledik, daha fazla genç sporcuya ulaşmak, federasyon bütçesini artırmak ve daha fazla uluslararası arenalarda ülkemizi temsil etmek için çabaladık. Herşeye rağmen hala bugün sporcularımız Türkiye Milli Takımı ile Avrupa ve Dünya Şampiyonası kotalarına girmiş ve bizleri temsil ediyorlar. Yapmış olduğumuz iyi işlerin meyvelerini alıyoruz. Soruyorum bu federasyon başarısız mıydı? Yıllardır bisiklet buralara gelemedi. Yurt dışının kapılarını dibine kadar açtık. Başarılarımız alenen ortada.

“Amaçları devletin parasını egoları için harcamak”

“Bize başarısız diyen, kural istemeyen kulüpler sadece kendi egolarını düşünen 40 yaş üzeri bu inisiyatif adı altında bugüne kadar, ne yarış, ne de bir organizasyona imza atmamış. Ne bir proje ortaya konmuş ne de bir plan. Kendilerine yarış yapıp eğlenmeye çalışan bu kulüpler tek tek çıksınlar ve açıklasınlar; Bu ülkeye kaç genç sporcu yetiştirip fayda sağlamıştır. Ya da kulüplerinde kaç genç lisanslı sporcuları var. Tek amaçları kendi egolarını tatmin etmek, kendi egoları için yarış düzenlemek. Devletin parasını egoları için harcamaktan başka bir amaç göremiyorum.”

“Kimsenin çiftliği değildir federasyonlar, kaç genç yetiştirdiniz”

“Bir kulüp önce genç sporcuları ile ön planda olur, federasyonun amacı da ülke gençliğine hizmet etmek, amatör spor ruhuna uygun spora teşvik ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Spor siyaset değildir, spor bir ülkenin gençliği ve geleceği için en önemli unsurlardan biridir ve her federasyon çok değerlidir. Çünkü bu ülkenin gençliği ve halkı, çocuklarını bu federasyonlara ve yöneticilerine emanet eder ve bilgilerine ve tecrübelerini güvenmek isterler. Kimsenin çiftliği değildir federasyonlar. Eğer bir kulüp olarak hizmet edeceksen, önce kulübünde kaç genç çocuğa hizmet ettiğini sorgulamalısın. Sonra bir federasyonu devirmek istersen, o zaman konuşma hakkın olur.”

“Yarış için hakem bulamladılar, herkesin hayatını riske atacaklar”

“Yarış düzenlemek istiyorsunuz fakat hakem bulamayınca başka bir federasyonun hakemleri ile yarış yapmak istiyorsunuz. Bu nasıl bir düşüncedir. Tüm sporcuların hayatını riske atmak, güvenliği sağlayan polisleri riske atmak sizlerin vizyonu mudur? Bir basketbol hakemi, futbol hakemliği yapabilir mi? Buna yorum bile yapmak zor, ilerleyen süreçlerde Bisiklet Federasyonu’nda neler olabileceğini hep birlikte göreceğiz. Umarım vizyonu olan, bilgi ve beceriye sahip, dik durabilen, ülkesine ve bayrağına sahip çıkacak birisi bunu ileri götürür.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75