banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Euroleaugede de Zirvede..! (93-71) K-Pet Lapta PFDK Süper Kupa Kararını Açıkladı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Short Shift Drag’ta Rekor Kırıldı..!
banner98

Ülkemizin sevilen motorsporu organizasyonlarından olan drag yarışlarında sezonun ilk yarışı geçtiğimiz Pazar günü Akıncılar tünel yolunda yapıldı. Afrodizyak Organizasyonun organize ettiği yarış akşamüzeri başlarken, bugüne kadar yapılan en büyük katılımcı sayısıyla gecenin geç vakitlerine kadar sürdü. “Güçlü Olan Kazansın, Rekabetimiz yollarda değil, 400 metrede yarışta olsun” sloganıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun himayelerinde yapılan “Short Shift Drag 400” yarışına 54 yarışmacı katılırken, araçların performanslarına göre 5 sınıfta birinci olmak için mücadeleler verildi.

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü ve Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin sportif direktörlüğünü üstlendiği yarışta Samim Mamülcüoğlu yarışın direktörlüğünü yaptı. Sıralama derecelerine göre sınıfları belirlenen yarışmacılar, eleme usulü ile eşleşirken 15-16 saniye sınıfında Honda Integra DC5 ile 15.06 saniyelik derece elde eden Miraç Tütüncü ilk sırada yer aldı. 17 yarışmacının yer aldığı 14-15 saniye sınıfında ise Tancan Kemaller Honda Civic aracıyla 14.06 saniye ile ilk sıradaki isimdi. 13-14 saniye sınıfında ise 15 yarışmacı arasından ilk sırayı alan isim Honda Civic EG ile 13.54 saniyelik derece elde eden Çağın Garanti oldu. Bu sınıfta Seren Özgürlü ile Özge Boran derece limitlerini aşarak elendiler. Büyük heyecanın yaşandığı 12-13 saniye sınıfında ise Nissan Silvia S14 aracıyla 12.11 saniyelik derece elde eden Bekir Özsusuzlu ilk sırada yer aldı. 12 saniyenin altına inmeyi başaran ve pist rekoru kıran Fahri Efendi ise Nissan Silvi S14 aracı ile 11.50 saniyelik derece elde edip 5bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu.

“Short Shift Drag 400” yarışı; Başbakanlık, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, KKTC Telsim, Maliye Bakanlığı, Spor Yazarları Derneği, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Spor Dairesi, Değirmenlik Belediyesi, Güven Sigorta, Alpet, Mamülcüoğlu, Rauf Denktaş Üniversitesi, Strong Tuning, Chase Cyprus Travel ve Ektam limited’in de katkılarıyla yapılırken, Mehmet Kuzu Sparco yarış malzemeleri hediye etti. Yarışın ödül töreni 1 Haziran Cuma akşamı, Lefkoşa Devlet Hastanesi yanında bulunan Mamülcüoğlu Pastanesi’nde yapılacak.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75