banner108
Öne Çıkanlar Kadınlarda Arucad Anka Şampiyon.. Buse Savaşan İspanyada Birincilik Kürsüsünde.. Mustafa Sütcüye Teşekkür Plaketi.. Dünya Şampiyonasına kötü başladı..! Gabira
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Savaşkan, 1.92 ile Balkan Şampiyonu..!
banner98

Yarışa 1.75’lik atlayışı ile başlayan Buse, sırasıyla 1.80, 183, 1.86 ve 1.89’u ilk haklarında geçmeyi başardı ve tüm rakiplerini geride bırakarak birinciliği garantiledi.

Buse daha sonra 1.91 olan kariyer derecesinin üzerine çıkmak için çıtayı 1.92’ye yükseltti.

İkinci hakkında bu dereceyi geçen milli atletimiz hem kariyer derecesini geliştirdi hem de sezonun en iyi derecesine ulaştı.

Ardından antrenörü Gennadi Zuiev’in talimatlıyla 1.95’i deneyen sporcumuz özellikle üçüncü ve son hakkında bu dereceyi geçmeyi kılpayı kaçırdı.

Elde edilen başarı sonrasında antrenör Gennadi Zuiev ile beraber Buse’nin yarışını yerinde takip eden KKTC Atletizm Federasyonu kafilesinde yer alan Federasyon Başkanı Ferhat Sakallı, Genel Sekreter Derya Atamer, Uzman Psikolog Gözde Acaray, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyesi Okan Karademir ve spor yazarı Burhan Gürkan büyük sevinç yaşadı.

Buse’ye altın madalyayı Sütcü takdim etti

Kadınlar yüksek atlama ödül töreninde tarihi anlar yaşandı.

Şampiyon olan Buse ile birlikte dereceye giren Yunan ve Bulgar sporculara madalyaları Başbakanlık Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütcü tarafından takdim edildi.

Buse’nin elde ettiği başarı sonrasında açıklamada bulunan Mustafa Sütcü; “Buse’in başarısıyla gurur duyduk. Bu başarı burada kalmayacak. Olimpiyat yolunda sporcumuza her konuda tam destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Olimpiyat hayali gerçeğe dönüşüyor

Temsilcimiz Buse Savaşkan elde ettiği Balkan şampiyonluğu ile Dünya sıralamasında ve Olimpiyat kotası almada önemli puanlarını hanesine yazdırdı.

Şu anda Dünya sıralamasında 27., Olimpiyat kotasında ise 23. sırada yer alan temsilcimizin yeni açıklanacak sıralamarda daha da üst basamaklara tırmanması bekleniyor.

Sıradaki durak Avrupa Şampiyonası

Buse Savaşkan’ın sıradaki durağı İtalya olacak. Sporcumuz 7-12 Haziran 2024 tarihlerinde Roma’da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda başarılarına bir yenisini eklemek için yarışacak.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75