banner108
Öne Çıkanlar BTM Finali 1.Lige 3.Takımı Belirleyecek.. Cenk Ocağın fişini 12 dakika çekti (4-1) Dünya Şampiyonasına kötü başladı..! Çamlıkspor baloda coştu
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Salih Yalızat: "Spor Dairesinden Spora Ambargo"..!
banner98

Spor Dairesinden Spora Ambargo!

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu olarak son yıllarda elde ettiğimiz başarılı sonuçlar bazı yerleri rahatsız etmiş olmalı ki beraberinde bazı grupların yoğun saldırısı her geçen gün artarak sürmektedir. Ancak anlamakta güçlük çektiğimiz ise Spor Dairesi Müdürlüğünün özerk Federasyonumuza karşı olan tavrını yazılı hale getirerek 9 Şubat 2024 tarihinderesmi yazı ile ortaya koymuştur. 9 Şubat Cumagünü öğleden sonra e-mail ile Federasyonumuza iletilen 280 sayılı yazı ile Federasyon etkinliklerimizin durdurulduğu belirtilmiştirancak 67/99 Sayılı Beden Eğitimi ve Spor Yasası tahtında hangi maddeye binaen işbu yazı kaleme alındığı belirtilmemiştir. Beden Eğitimi ve Spor Yasası altında faaliyette olan ve 14. Maddesine göre özerk olan Federasyonumuza hangi yasanın hangi maddesine göre olduğu belirsiz şekilde etkinliklerinin durdurulması iletilmiştir. Federasyonumuza karşı uluslararası uygulanan ambargo yetmezmiş gibi 9 Şubat tarihinde Spor Dairesi Müdürlüğü tarafından da bir ambargouygulanmıştır .

Sayın Spor Dairesi Müdürlüğü,

13 Şubat 2024tarihinde yapılacak olan ve sporcularımız EgeERÜLKÜ, Ömer BÜLBÜL, Kerem KICIM ve Arcan KUZHAN davet edildiği Konya’da düzenlenecek olan Pist Bisikleti Milli Takım seçmeleri ve değerlendirme kampına katılımları bu karar ile durduruldu.Başkan olarak Spor dairesini arayarak milli sporcuların yurt dışı temasları olduğunu bildirimdebulunmamve spor dairesi müdürünün 2 3 güne kadar çözülürdemesi, ardından spor dairesine şahsen gidip yetkili danışman Sertaç Bozatlı konuşmada aldığım cevap bekleyecekleryapacak bir şey yok cevabı ise soru işaretiolarak kaldı? 20 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Kampına çağrılan ve oradan da Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Kampı ile Avrupa Şampiyonasına hazırlık için Portekiz’e gitmeye hazırlanan Emre KAPLAN’ın gidişide askıya alındı.

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu olarak yoğun şekilde gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele ederken, sporcularımızın gelişimlerine yönelik etkinliklere devam ederken Spor Dairesi Müdürlüğünün özerkliğimize yönelik bilgi toplama aşamasında etkinliklerimizi durdurma kararını büyük bir şaşkınlık içerisinde karşıladık. 2

Kamuoyunun malumu üzere Bisiklet İnisiyatifiBirliği adı altında Federasyonumuza ve Spor Dairesine de bildirimde bulunarakOlağan Üstü Genel Kurul çağrısı yapılmıştır.

Federasyon Yönetim Kurulumuz toplanarak söz konusu bu birlik altında bulunan 9 kulübün dilekçeleri incelenmiş Beden Eğitimi ve Spor Yasası ile Federasyon Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince eksikliklerin giderilmesinin akabinde Olağan Üstü Genel Kurul çağrısı taleplerinin değerlendirilebileceği 8 Şubat 2024 tarihinde kulüplere ve Spor Dairesine bildirilmiştir.

Federasyon olarak Spor Dairesi Müdürlüğünün özerkliğimize ilişkin incelemesinde büyük tezatlıklar bulunmaktadır. Zira Spor Dairesi Müdürlüğü tarafından 11 Ocak 2024 tarih ve 83 sayılı yazısı ile tescil ve branşı olan kayıtlı dernekler 11 dernek olarak iletilmiştir. Aynı Spor Dairesi Müdürlüğü Bisiklet İnisiyatifi Birliği olan 9 kulübün bildirimi ve başvurusu üzerine özerklik incelemesi yapması, öncesinde ise Federasyonuna üye bu 9 kulübün Olağan Üstü Genel Kurul çağrısını dikkate al demesi tam manası ile Federasyonumuza bir taraftan 9 adet üye kulüplerin var derken diğer taraftan ise üye sayımızın beşin altına düştüğünü iddia ederek özerklik değerlendirmesi adı altında faaliyetleri durdurma kararını almıştır. Duruma ilişkin olarak değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Federasyonumuzun özerkliği üzerinden yasalara aykırı olarak etkinliklerinin durdurulmasıkonusunda Federasyon Avukatımız gerekli tüm yasal girişimlere ivedi şekilde başlamıştır.

Diğer taraftan ise Bisiklet İnisiyatifi Birliği adı altında bir araya gelen kulüplerin kimler oluştuğunu kendilerinden beklediğimiz eksiklikleri giderdiklerinde ayrıca açıklık getireceğiz. Bu oluşum içerisinde hiçbir sporcusu olmayan ve yarışlara katılmayan kulüpler vardır. Bu oluşum içerisinde daha yeni kurulmuş ama Federasyona üyelik başvurusunu tamamlamamış kulüp vardır. Bu kulüpler içerisinde Dernekler Yasasına göre yapması gereken genel kurullarını zamanında yapmadığı için yasaya göre faal olmayan ve kapatılması gereken kulüpler vardır.

Yasaya göre faal olmayan bu kulüp ve derneklerle ilgili durumlarını Spor Dairesine iletmemize rağmen bu kulüp ve derneklere yaptırım uygulamaktan çekinen Spor Dairesi Müdürlüğü istişare etmedenbir çırpıdaFederasyonumuzunetkinliklerini durdurma kararı alabiliyor. 3

Federasyonumuz Spor Dairesi Müdürlüğüne karşı tüm yükümlülüklerinibir tamam yerine getirmektedir. Ancak Spor DairesininFederasyonumuza karşı mobbinguygulaması ise son derece düşündürücüdür.

Bisiklet İnisiyatifi Birliği adıyla bir araya gelen bu 9 kulüp 2024 yılında halen 1 tek sporcuya dahi lisans çıkarmamış ve yarışlara katılmamıştır. Bisiklet Sporunu kurtarmayı kendine hedef koyduğunu söyleyen bu birliğe üye kulüpler lisans çıkarmayarak ve yarışlara katılmayarak kimleri cezalandırmaktadırlar. Sporcularından her gün Federasyonumuza iletilen şikayetlere karşı Federasyon Tüzüğümüze göre hareket edileceği açık şekilde ifade edilmektedir.Özetle bu birliğe üye 9 kulübün tek amacı Federasyon Başkanını devirmektir. Eğer Spor Dairesi de buna destek oluyorsa bu çok daha düşündürücüdür.

Federasyon olarak göreve geldiğimiz ilk dönemden bu güne kadar elde ettiğimiz başarılarımız ortada olup, gençliğe çizdiğimiz yolda her türlü kumpasa, engellemeye, ambargoya rağmen devam ediyoruz. Bundan 3 ay önce yapılan Genel Kurulda bu birlik yoktu. Başkan adayları yoktu. Özerk olan ve kararları kendi Genel Kurulunda alan Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonuna darbe yapmaya çalışmaya bir son verin. Bu 9 kulüp eğer Bisiklet sporuna katkı koymaksa amaçları niye masaya gelip oturmuyorlar ?

Buyurunönce yasalara uygun olarak eksiklerinizigiderin, sonra spora olan katkınızı ve desteğinizi herkese gösterin ve karşımızaönce bir başkan adayı çıkarın.Demokrasinin arkasından dolanmayı bırakın ve mertçe yapılacak seçimlerde bir aday ile çıkın.

Bisiklet sporuna hiçbir katkısı olmayan bu birliğe üye 9 kulübe söyleyeceğim tek şey önce çıkıp kim olduklarını açıklasınlar kaçgenç sporcuya sahip veya kaçkayıtlı sporcuları var açıklasınlar.

Sosyal medyalarınız üzerinden seviyesiz saldırmayı bırakın ve mertçe karşımıza çıkın. Ettiğiniz tüm bu hezeyanlarınız bize sadece ne kadar doğru yolda ilerlediğimizi göstermektedir.

Son olarak Spor Dairesi Müdürlüğünü yasalara uygun adil ve tarafsız davranmaya davet ederken:

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu Genel Kurulunun verdiği ve vereceği tüm kararlara herkesin saygı göstermesini istediğimizi sosyal medya üzerinden gerçek dışı 4

iddialarda bulunmak yerine yasal haklarınızı kullanmakta serbest olduğunuzu belirtiyoruz. Genel Kurulun oylarıyla geldiğimiz görevimizden yine Genel Kurulun takdirleri ile gideceğimizin herkes tarafında bilinmesinikamuoyuile paylaşmayı görev biliyoruz.

Bu etkinliklerimizin durdurulması ile ilgili bizlere gönderilen resmi evrak için bir cevap beklemekteyiz.

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, Federasyonumuzun uğradığı maddi ve manevi tüm zararlardan sorumlu olanlardan hukuk önünde mücadele edeceğimizi, yasalara aykırı hiçbir talimata uymayacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

Salih YALIZAT

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75