banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Doğan arenasporkolik Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Özel Vassıf Belgeseli İzleyici ile Buluşuyor..!
banner98

Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) ile Telsim arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, kadın öykülerinden oluşacak belgesellere Telsim’in destekleri ile başlanmıştı. Bu çerçevede tenisin kraliçesi Özel Vassıf’la yapılan ilk belgesel, izleyicilerle buluşuyor. Proje, kadın öykülerinin kayıt altına alınması, geçmişin geleceğe taşınması, yeni kuşaklara ilham vermesi ve toplumsal hafızaya katkı koyması açısından büyük önem taşıyor.

EKİNGEN: “BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUZ.”

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen, ilk belgesel çekiminin gösterime girecek olmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını söyledi. Ekingen, Derneğin, ülkemize değer katan kadınların yaşam öykülerini derlemek, her bir hayat öyküşünden bir belgesel hazırlamak ve yazıya dökerek kitaplaştırmak amacıyla yola çıktıklarını, tenisin kraliçesi Özel Vassıf belgeseli ile de bunun ilk meyvesini aldıklarını belirtti. Ekingen, kadın öykülerinin kayıt altına alınmasının, hem geçmişin geleceğe taşınmasına hem de toplumsal hafızaya katkı koyması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ekingen, projeye katkı koyan Telsim’e teşekkür etti.

TANPINAR: “KÖDER’İN BU ÇALIŞMASINI TELSİM OLARAK DESTEKLİYOR VE ÖNEMSİYORUZ”

Telsim olarak, özellikle toplumsal bellek konusuna önem verdiklerini, toplumsal belleğin gerektiği gibi doldurulup gelecek nesillere aktarımının devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, “KÖDER’in, ülkemize değer katan kadınların yaşam öykülerini belgeselleştirerek, arşiv nitelikli eserlerin ortaya çıkmasını sağlaması çok değerli. KÖDER’in bu çalışmasını Telsim olarak destekliyor ve önemsiyoruz” dedi. KÖDER’in ilk belgeselinin, Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde izleyicilerle buluşturacağını gurur ve mutlulukla duyurmak istediğini dile getiren Tanpınar, “İlk Kıbrıslı Türk Tenisçi Özel Vassıf’ın başarıları ve hayat hikayesini konu alan belgesel çekiminin toplumsal bellekte çok önemli bir yeri olacağını vurguladı. “Hem kadınlarımızın başarı öykülerini unutturmamak, hem de rol model olan kadınlarımızın hikayelerini gelecek nesillere aktarmak adına yapılan çalışmalar çok önemli” diyen Tanpınar, KÖDER’e, bu kıymetli çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75