banner108
Öne Çıkanlar Sabrımız Taşmıştır.. Doğan Ulak 3.kez Başkan YDÜ son çeyrekte kaybetti..! (78-69) gol krallığı karıştı…!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Dahlamer; ''Maalesef Evlerine Ekmek Götüremiyorlar''..!
banner98

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, dün yayınladığı basın bildirisinde, spor merkezlerinin hala kapalı olmasına büyük tepki gösterirken, Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu da dün katıldığı bir televizyon programında sektörün yaşadığı ciddi sıkıntıları dile getirdi.

Ali Dahlameroğlu geçen yılki ilk kapanma sürecinde, yetkililer henüz kapanma kararı vermeden kendilerinin salonları kapadığını belirterek “bizler, konuya hassasiyet göstererek, tüm spor merkezlerimize bilgi vermiş ve kapanmayı sağlamıştık. Ancak bu iyi niyetimize karşın tekrar açılışı en son gerçekleşen sektörlerden biri olduk. Eylem yapmak zorunda kalmıştık” dedi.

“27 Mayıs 2020 tarihinden bugünkü kapanma dönemine kadar geçen süreçte açılan yaraları ancak kapatma noktasına gelebildik. Zararlar tam anlamıyla telafi edilememiştir” diyen Ali Dahlameroğlu “Devlet tabii ki haklıdır. Halkımızın sağlığı herşey önemlidir. Bizler için de öyledir. Yaptığımız iş gereği sporun sağlık için olduğunu savunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Birçok sektörün yeniden açılma sürecine girdiğine dikkat çeken Dahlameroğlu, bir dizi görüşmeler yaptıklarını belirterek “Birçok sektör yeniden açılıyor. Demek ki bulaş azalmıştır. Ön planda olan sporun açılışı neden gerçekleşmiyor” diye sitem etti.

Konuyla ilgili bir dizi görüşme yaptıklarını belirten Ali Dahlameroğlu “Başbakan ve Başbakan Yardımcısı ve iki müsteşarla görüştük. Bizi dinlediler ve öneri götüreceklerini de söylediler. Ancak bir türlü açılım gerçekleşmedi” dedi.

“100’ün üzerinde salon, 2000’in üzerinde çalışanın olduğu bir sektörüz. Maalesef evlerine ekmek götüremiyorlar” diyen Dahlameroğlu “Federasyon olarak biz gönüllüyüz. Şu an tek istediğimiz bilgi akışıdır. Ne yapacağımızı bilmek ve ona göre hareket etmek istiyoruz” dedi.

Avrupa’da yarışmalara katılacak sporcuları olduğunu hatırlatan Dahlameroğlu, “Bunların aşılanması lazım, ancak henüz bir gelişme yok” şeklinde konuştu. Sporcuların bir taraftan hazırlık yaparken, diğer taraftan aşılanması gerektiğini kaydeden Dahlameroğlu, bunun böyle yapılması halinde yarışma zamanı geldiğinde sıkıntı yaşamayacaklarının altını çizdi.

Spor Salonunda yapılan çalışmanın evde yapılan çalışma gibi olamayacağının altını çizen Dahlameroğlu, profesyonel aletlerle, uzman eğitmenler nezaretinde ve salon atmosferinde yapılan antrenmanların çok daha verimli olduğunu vurgulayan Dahlameroğlu, spor salonlarının havalandırma, hijyen ve düzenli temizlik konularında da hassas davrandıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’yla bugün bir görüşmeleri olduğunu belirten Dahlameroğlu, konuya pozitif baktıklarını, olumsuz herhangi bir gelişmeyi düşünmek dahi istemediklerini vurguladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75