banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan Girne Tatar
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Cahit Seven: “Biz Gençler Olarak Destek Bekliyoruz”..!
banner98

“İçimde hep vardı”

Genç sporcu sözlerine öncelikle kendini tanıtmayla başladı. “Ben Gazimağusa Türk Maarif Koleji lise son sınıf öğrencisi Cahit Seven. Üniversite hazırlıkları için bu yıl sıkı çalışmalar içindeyim. Malum aldığımız eğitim yüz yüze olmadığı için her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekti bu sene. Atıcılık sporuna 16 yaşında başladım. Beni bu spora bağlayan, gönül vermemi sağlayan ve her zaman öğretmenim olan Mehmet Sabancı abim olmuştur” dedi.

“Sabır, sakinlik ve sinirlerine hakim olma”

“18 yaşında olduğum için genç skeet kategorisinde yarışmaktayım” diyen Cahit Seven, “Atıcılık sporunda herhangi bir atıcıya “atıcılık sana ne kattı?” diye sorsanız alacağınız cevaplar çok farklı olabilir. Atıcılık bana çok iyi abiler tanımama, her şeyin bir kısmet olduğuna ve yavaş yavaş varıldığını öğretti. Geçen yıl skeet yarışmalarına resmi olarak başladım. 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük gibi dereceler elde ettim. Yeteneğin yanında kesinlikle sabrın, sakin olmanın ve sinirlenmemenin çok önemli katkıları var” ifadelerini kullandı.

“En mutlu olduğum tek yer atış poligonudur”

Bu süre zarfında birçok yarışmaya katıldığını söyleyen 18 yaşındaki Cahit Seven, “En üzüldüğüm yarışma yok dersem yalan olmaz çünkü her hata, her kaçırdığım hedef, bana bir ders oldu. Herkesin hayatta her yönüyle örnek aldığı huylarının kendine benzettiği isimler vardır. Benim idolüm ve hayatta her zaman onun gibi olmamı istediğim isim Mehmet Sabancı abimdir. Ben bu spora gönül verdim ve atıcılık benim için fazlasıyla anlam ifade ediyor. Bütün dünyamı unuttuğum ve en mutlu olduğum tek yer atış poligonudur” şeklinde konuştu.

“Biz gençler olarak destek bekliyoruz”

“Ülkemizin spor anlamında en büyük sıkıntısı ambargolar” diyen Cahit, “Maalesef her sporda olduğu gibi atıcılık sporunda da ambargolara takılıyoruz. Ülkemizde bu spor dalına çok ilgi olmadığından ve bilinmediğinden dolayı atıcılığın geleceğinin çok parlak olacağını düşünmüyorum. Çalışmalarımı genellikle Mutluyaka Dr. Fazıl Küçük Poligonu’nda gerçekleştiriyorum. Atıcılık sporu genellikle yaz aylarında gerçekleşen bir spor dalıdır ve bu yüzden derslerimi olumsuz yönde etkilemedi” dedi. “Bilindiği üzere atıcılık sporunda en önemli etken maddiyattır çünkü maalesef maliyetler çok yüksek ve bayağı lüks bir spordur” diyerek sözlerine devam eden Cahit, “Desteklenmemiz durumunda ülkemizi en iyi yerlerde temsil edeceğimizin garantisini verebilirim. Öncelikle biz gençler olarak devletimiz veya büyük iş sahibi şirketlerimiz bize maddi konuda destek olabilirler çünkü her şey çalışınca elde edilir. Maddi durumumun el verdiği kadarı ile hafta bir veya iki serilik antrenman yapıyorum. Bu rakam çok az çünkü 18 yaşında bir birey ailesinden başka kimseden maddi destek almaz” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmek istiyorum”

Cahit Seven, konuşmasının son bölümünde hedeflerinden de bahsetti. “Hedefim her zaman olduğumdan daha iyi skorlar atmak” diyen genç sporcu, “Geleceğimde hedefim ülkemi gerek Türkiye veya Avrupa’da temsil etmektir. Abilerimden desteklerini bekliyorum. Kötü alışkanlıklardan kesinlikle uzak bir spor, herkese tavsiye ederim. Eğer ülkemiz gençlerine destek çıkılırsa çok yetenekli abilerim ve benim gibi arkadaşlarım iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Röportaj: Necmi USAL

Fotoğraflar: Necmi USAL

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75