banner108
Öne Çıkanlar Geçitkale Hücumu Güçlendirdi.. Mormenekşe Erdoğuş ile Doğacak.. Kadın Öğretmenler Halı Sahaya indi GAÜ Çetinkayada Yıldızlar İmzaladı..! Burhan Yetkili Turnuvasında Ödüller Verildi..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Parkenin Altın Çocuğu..!
banner98

Basketbol’un önemli ismi Kemal Taşçcı ile farklı yayın organlarında bir araya gelmişimdir. Kendisine hep parkenin altın çocuğu diye hitap ettiğim Kemal Taşçı ile yine geçtiğimiz gün kliniğinde bir araya geldik. Aile hayatından iş hayatına kadar ve en önemlisi vazgeçilmezi olan Basketbol’a kadar keyifli ve bir o kadar da samimi sohbet yapma fırsatı buldum. Yüksek bütçeli birçok takımda mücadele ettiğini söyleyen Kemal Taşçı, Soyer Hacıganimler’in yeni bir oluşumda olduğunu ancak kısa süre içinde adından fazlası ile söz ettireceğini söyledi.

Şartlar uygun olduğu için “SOYER”

Yüksek bütçeli birçok takımda Basketbol oynadığını ifade eden Kemal Taşçı, aile ortamı ve işine en uygun ortamın Soyer Hacıganimler olmasından dolayı burayı tercih ettiğini ifade etti. Takımın çok farklı ve mücadeleci bir havası olduğunu belirten Kemal Taşçı burada herkesin derdinin Basketbol oynamak olduğunu söyledi. Bugüne kadar alınan sonuçların sürpriz olmadığını da belirten Kemal Taşçı, pandemi sonrasında ortaya çıkan yabancı faktörünün de gelinen noktada etkisi olduğunu ifade etti. Yerli oyuncu kalitesi olarak iyi isimlere sahip olduklarını ifade eden Soyer Hacıganimler’in yıldız ismi Kemal Taşçı ligde mücadele eden takımların güçlerinin hemen hemen yakın olduğunu söyledi. Yakın Doğu Üniversitesinin kadro olarak biraz daha oturmuş bir takım olduğunu biraz daha sivri olduğunu söyleyen Taşçı, Koop takımın da ayni özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Ligin bu sezon yabancısız olduğunu ve daha keyifli olduğuna dair düşüncesi olduğunu da ifade eden Kemal Taşçı, iyi seyirci önünde oynanan karşılaşmaların sonucunu önceden kestirmenin zor olduğunu aktardı. Basketbol’un sevilen bir spor dalı olduğunun altını çizen Taşçı, bugüne kadar hep keyifli maçlar oynandığını, maç sayısını kalabalık kesimin izlemesinin de sebebinin bu olduğunu söyledi. Çekişmenin hep üst sırada olduğu bir lig yaşandığını ve iyi bir basketbol sever topluluğunun takip ettiği sürecin sonunu açıkçası merak ettiğini ifade eden Kemal Taşçı, bu çekişmenin ise sonuna kadar süreceğini söyledi.

26 yıl dile kolay

Yirmi altı yıldır Basketbolun içerisinde yer aldığını ifade eden Soyer Hacıganimler’in başarılı ismi Kemal Taşçı, sevinç hüzün, hırs, istek, mücadele vs. gibi parkede olması gereken her şeyi yaşadığını söyledi. Soyer Hacıganimler’in mutlu, huzurlu ve keyifli bir ortama sahip olduğunu ifade eden Kemal Taşçı, sürdürülebilir bir yapı olması durumunda Soyer Hacıganimler’in adından söz ettirecek bir takım olacağını aktardı. Yirmi altı yıllık süreçte ülkede ne yazık ki, yeni bir salon göremeyişinin hep içinde dert olduğunun da altını çizen Kemal Taşçı, ülkenin çok geç kalınsa bile artık tam donanımlı bir salona ihtiyacı olduğunu vurguladı. Hep savunduğu bir şeyin olduğunu Basketbol ve Voleybol’un ayrı bir salonda olması gerektiğini savunan Taşçı, Hentbol’un ise yine ayrı bir parkede mücadele etmesinin en doğru olan konu olarak vurguladı. Parkede mücadele eden 3 branş Voleybol, Hentbol ve Basketbol’un birbirinden farklı olduğunu özellikle Hentbol’un oynandığı bir parkede Basketbol idmanı yada karşılaşmasına çıkmanın çok sağlıklı olmadığını belirten Kemal Taşçı, temennisinin geç kalınmış olsa da ülkenin tam donanımlı bir spor salonuna kavuşmak olduğunu söyledi.

Federasyon başarılıdır

Sohbetin sonunda Basketbol Federasyonunu da masaya yatıran Kemal Taşçı Orhun Mevlit ve ekibinin kısa sürede önemli işler başardığının altını çizdi. Federasyon adına ümitli olduğunu, Orhun Mevlit ve ekibinin sürece iyi ve organize başladığını vurgulayan Soyer Hacıganimler oyuncusu Kemal Taşçı, bu işe federasyonun ciddi emek verdiğini ve Basketbol’u sevdirmek için çalıştıklarını söyledi. Medyayı Basketbol Federasyonunun çok iyi kullandığını ve başlayan süreçte basketbol’un ciddi ses getirdiğine inandığını aktaran Taşçı, alt yapıya önem verilmesinin ise en büyük isteği olduğunu söyledi. Alt yapıya ciddi yatırımlar yapılması ile birlikte Covid-19 durumuna göre dış temasın da yine devam etmesi gerektiğini söyleyen Kemal Taşçı, Ahmet Sütçü döneminin bir bakıma devam etmesi gerektiğini söyledi. Basketbol’u çok sevdiğini ve yaşamının bir parçası olduğunu sohbetin sonunda tekrarlayan Kemal Taşçı, ligde takım sayısının artmasını isterken, basketbol’un iyi bir kitleye hitap ettiğini bunu da son dönemde fazlası ile gördüğümüzü sözlerine ekledi.

HABER: BEYZADE ÜNALMIŞ

banner116
Anahtar Kelimeler:
Parkenin Altın Çocuğu..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75