banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Girne YDÜ Yalova Bitirdi.. (31) Attila Topaloğlu Anıldı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

''Çok Zor Şartlarda Basketbol’u İleriye Taşıdık''..!
banner98

Örtunç: Vefasızlık yapılıyor

Basketbol Federasyonu Şubat 1981’de kuran Raif Örtunç o dönemde zor şartlarda Basketbol Federasyonunu kurduklarını anlattı. Örtunç, İslam Oyunları’nda önem dallarda oraya gittik ama Basketbol yoktu. Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri o dönemin Spor Dairesi Müdürü Günay Caymaz’a neden bu dalın olmadığını sordular ve kurulması için de yardım edeceklerini söylediler. Caymaz hocanın da ülkeye döner dönmez kendisine Basketbol Federasyonu’nu kur dediğini belirtti. Örtunç, “40 yıl geçti ama kendisi ve arkadaşlarına vefasızlık yapıldı bir onore bile edilmedik. Salih Oral, Erol Tezeren, Cüferiye Cüfer, Şükran hocanım ve Alpay Erosal, Basketbol Federasyonu’nu kuran ekipti. O dönemde ne salon, ne hakem ne de takım vardı bunları kurduk ve ülkeye Türkiye genç milliyi getirdik. Bu Basketbolun doğuşu olmuştur.”dedi.

Altay: Önemli dış temaslar yaptık

13 yıl başkanlık yapan Ali Rıza Altay da programda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Altay, “dış temas yaptık. Bizim dönemimizde bilet kesilerek Atatürk Soor Salonu’na girildi. Ben ve ekibim önemli olaylara imza attık.”açıklamasında bulundu. Basketbol Federasyonu başkanı olduğum dönemde ayrıca Gençlik Dairesi müdürü iken federasyonu, Gençlik Dairesi’nden idare ettik. Dönemimizde Basketbol üst düzeyde idi. Bizim dönemimde federasyon, kulüper, sporcular ve basın bir arada idik ve büyük bir aileydik. O dönemde benimle berabere Hasan Ecer, Süleyman Göktaş, Attila Topaloğlu, Mehmet Doğanöz ve Ersin Sonuç vardı. Bu kadro ile çok işler yaptık. Şu anda Basketboldan uzağım. Basketbolun durumunu basından takip ediyorum.”diye konuşmasını sonlandırdı.

Ecer: Turgay Demirel ile iyi işler yaptık

Ali Rıza Altay sonrasında göreve gelen Hasan Ecer de döneminde önemli olaylara imza attıklarını belirtti. Ecer, “Basketbola 5 yıl başkanlık ve 18 yıl da yönetici ve hakem olarak hizmet ettim. Federasyon lokali benim döneminde yapıldı. Şu anda FIBA Başkanı da olan Türkiye Basketbol Federasyonu’nun o dönemdeki başkanı Turgay Demirel ile kurduğum ciddi ilişkiler sayesinde takımlarımızı Türkiye’deki yaş gruplarına gönderdik. Dostluk Kupasının ve Sokak Basketbolu bizim dönemimizde yapılmaya başlandı. Basketbol çok zor şartlardan buralara geldi. Ali Rıza başkan’dan görevi devraldım ve onun yaptıklarının üstüne koyarak gittik. 13 yıl basketbolun içinde ciddi katkılar verdik. Basketbol benim bir yaşam biçimim oldu..”diyerek sözlerini noktaladı

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75