“SÜPER”sin Çamlık..!

VOLEYBOL

Voleybol Büyük Kadınlar Ligi 2017-2018 sezonu bu gece oynanan Süper Kupa final karşılaşması ile tamamlandı. Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor, Lefke Avrupa Üniversitesi’ni 3-2 yenerek RR Denktaş Federasyon Kupası ve Lig Şampiyonluğu Kupası’nın ardından Süper Kupa’yı da kazanan taraf oldu

2017-2018 sezonu Voleybol Büyük Kadınlar Ligi bu gece oynanan Süper Kupa finali ile tamamlandı. Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor (GMBÇS) ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) takımları takımları karşı karşıya geldiler.

RR Denktaş Federasyon Kupası ve Lig Şampiyonluğu Kupası’nı müzesine götüren GMBÇS LAÜ’yü 3-2 mağlup ederek Süper Kupa’nın da sahibi oldu.

İlk seti 25-20 kazanan GMBÇS takımı setlerde 1-0 öne geçti. İkinci seti bu kez LAÜ takımı 25-19 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü seti yine GMBÇS 25-20 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sete iyi başlayan taraf GMBÇS 6-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü devam ettiremedi ve LAÜ takımı önce oyunda eşitliği yakaladı, ardından da öne geçti. Büyük çekişmenin yaşandığı seti LAÜ 25-23 kazanarak maçta durumu 2-2’ye getirdi ve maçı tie break setine götürdü.

Tie break setinin başlarında GMBÇS 2-0 öne geçse de LAÜ oyundan kopmayarak 6-4 öne geçti. Oyunda tekrar üstünlüğü ele geçiren GMBÇS bu setin ilk yarısını 8-7 önde tamamladı. Setin ikinci yarısında rakibine oranla daha az hata yapan GMBÇS bu seti de 15-10, karşılaşmayı da 3-2 kazanarak sezonu üç kupayla tamamladı.

Karşılaşma sonunda düzenlenen ödül töreninde Şampiyon GMBÇS takımına kupa ve madalyalarını Federasyon Başkanı Enver Kaya takdim etti.

HABER VE FOTOLAR: Cemil Garip

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.