2015-03-28 22:53:47

Şampiyon Yarı finalde

FEVZİ BEYAR

28 Mart 2015, 22:53

 K-Pet Süper Liginde şampiyonluğu garantileyen Yenicami, Kupa finallerindeki ezeli, ebedi rakibi Lefke’yi net bir skorla yenerek Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarı finale kaldı.
Girne 20 Temmuz Stadında, yenenin finale kalacağı anlamına gelen Yenicami – Lefke karşılaşması, denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti. Karşılaşmanın kader anı olarak nitelendirilen 55’nci dakikadaki penaltı-kırmızı kart olayı, sahadaki dengenin bozulmasına, avantajın Yenicami lehine dönmesine neden olan andı. Bu dakikaya kadar rakibinden hem oyun hem de skor olarak üstün görünen Lefke, bu dakikadan sonra dağılıverdi. Siyah beyazlıların golleri de bu dakikalardan sonra geldi.
Karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı. Öncelikle gol yememeyi hedefleyen taraflar, birbirlerini yokladıktan sonra hücumu düşünüyor gibiydiler. Örneğin Yenicami, Batshi gibi bir virtiözü yedekte tutarken, Serkan, Serhan ve Erbay gibi üç stoperini sahaya sürmeyi tercih etti!
Lefke’nin öncelikle savunmayı düşünmesi ise eşyanın tabiatına uygun. Nede olsa şampiyon bir takımla karşılaşıyorlar. Hücum hattında oynayan Cetrik ve Kasım gibi yüksek becerili futbolcularına güveniyorlar. Nitekim Cetric golünü de atıp takımını öne geçirmesini bildi. Aslına bakarsanız böylesi dar bir kadroya sahip Lefke’den daha fazlası da beklenmemelidir. Nitekim sahadan galip ayrılan Yenicami, Batshi, Çağdaş ve Behiç gibi üç as futbolcusunu sonradan oyuna sürme şansına sahipken Lefke, mağlup durumda olmasına karşın sadece Arif Solkanat’ı oyuna sürebiliyor!
Yukarıda saydığım bu realitelere rağmen karşılaşmanın o kritik anı yaşanmamış, taraflar eşit sayıda futbolcuyla mücadele edebilmiş olsalardı, işin rengi farklı olabilirdi. Ne var ki futbolda bu tür gelişmeler hep yaşanmış ve yaşanacaktır.
Yazımın büyük bir bölümünde söz ettiğim ‘kader anı’ ‘kritik an’ penaltı ve kırmızı karttan olayı, umarım sizi yanıltmamıştır. Hakemin oyunun kaderine tesir ettiği anlamında söylenmemiştir o sözler. Müsabakayı yöneten Mehmet Malek, kuralların emrettiğini yerine getirerek doğru karar vermiştir o pozisyonda. Penaltıya sebep olan Aykut Esmeraslan’ın da, bu pozisyonda mücadeleye girmekten başka yapabileceği bir şey de yoktu. Dedik ya futbolun cilvesi işte.
Yarı finale kalan dört takımın 4 bölgeyi temsil etmesi ise hoş bir görüntü. Lefkoşa, Girne, Güzelyurt ve Mağusa takımların ( YAK-DTB-Yalova-Mormenekşe) eşleşmeleri ise finalin nerede oynanacağına ışık tutacaktır. En azından dört bölgemizde kupanın bir kulpundan tutmuş görünüyorlar!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.