UKÜ ve YDÜ Finale Doğru..!

HENTBOL

Hentbol Gençler Ligi’nde bu gece oynanan play-off 1.karşılaşmalarında rakiplerini yenen UKÜ ve YDÜ kız takımları final için büyük avantaj elde ettiler

 





2016-2017 Hentbol Gençler Ligi’nde play-off karşılaşmaları oynanmaya başlandı. Gecenin genç kız karşılaşmalarında UKÜ ve YDÜ rakiplerini yenerek final için önemli bir avantaj elde ettiler. Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan maçta grup maçlarını kayıpsız lider olarak tamamlayan UKÜ, Şahlan’ı 32-12 mağlup ederken UKÜ Arena’da oynanan gecenin diğer maçında da YDÜ, Darbaz’ı 19-15 yenmeyi başardı.

Bu maçların rövanşları Cumartesi oynanacak.

 

DARBAZ: 15 - YDÜ: 19

SALON: UKÜ Arena

HAKEMLER: Tolga Kınacı, Murat Özyay

DARBAZ: Ülkü, Zeynep K, Güldane, Sinem, Gizem (1), Berivan, Zeynep D (4), Petek (3), Çise, Sultan (1), Sonuç (1), Nazlı (1), Pınar (5)

YDÜ: Merve, Özlem (1), Sibel (5), İrem (4), Nisa, Hicran (5), Kardelen, Birsen (3), Büşra (5), Duygu, Leyla, Latife, Zehra, Melisa E, Melisa İ

 

UKÜ Arena’da oynanan genç kızlar play-off 1.maçında Darbaz ile YDÜ takımları karşı karşıya geldiler. Karşılaşma salonun ışık sisteminden kaynaklanan bir arıza nedeniyle 20 dakika gecikmeli olarak başladı. Geçtiğimiz maçta elinden sakatlanan YDÜ oyuncusu Aysu bu maçı tribünden izledi.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümü karşılıklı atılan gollerle YDÜ’nün 7-6 üstünlüğünde geçildi. Oyunun ilerleyen dakikalarında üstünlüğü ele geçiren YDÜ aradaki farkı üçe çıkararak ilk yarıyı 11-8 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında üstün olan taraf yine YDÜ’ydü. Maçta 7 gollük bir farka ulaşsa da yedek oyuncuların oyuna girmesiyle bu fark tekrardan üçe indi. Oyunun son bölümlerinde Darbaz’ın arayı kapatma çabaları sonuç vermeyince karşılaşma da YDÜ’nün 19-14 üstünlüğünde tamamlandı. YDÜ’den Sibel, Hicran, Büşra ve Darbaz’dan Pınar attıkları 5’er golle gecenin en çok gol atan oyuncuları oldular.

 

ŞAHLAN: 12 - UKÜ: 32

SALON: Ertuğrul Apakan Spor Salonu

HAKEMLER: Ender Öztunca, Ülviye Beşe

ŞAHLAN: Sedef, Fatma, Ayten (2), Emine, Begül, Yaren (2), Ülkü (1), Nazar, İklim, Elif, Edanur (5), Gülsevil, Selin, Eylül, Gülten (2), Ayyıldız

UKÜ: Fatmanur, Hüsne (3), Gülem (2), Melisa (7), Sevilay (6), Hayat (3), Mercan (5), Neslihan (2), Deniz (3), Biray (1), Özlem, Hilal, Sibel, Ülgen

 

Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan dün gecenin diğer play-off 1.maçında Şahlan ile UKÜ genç kız takımları karşılaştılar. Bugüne kadar oynadığı tüm maçları kazanan UKÜ, play-off’a son sıradan giren Şahlan karşısında da kazanmakta zorlanmadı. Tüm oyuncularını oynatma şansı bulan UKÜ ilk yarısını da 14-4 önde tamamladığı karşılaşmayı 32-12 kazanarak final kapısını araladı. UKÜ takımının golcü oyuncusu Esra yurt dışında olması nedeniyle bu karşılaşmada yer alamazken, Melisa kaydettiği 7 golle gecenin en golcü oyuncusu oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.