Son Finalist UKÜ..! (30-24)

HENTBOL

Hentbol Büyük Erkekler play-off karşılaşmasında UKÜ, Yükseliş’i 30-24 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı. UKÜ finalde DAÜ ile şampiyonluk mücadelesi verirken Yükseliş, G.Gücü ile üçüncülük maçına çıkacak.

Hentbol Büyük Erkekler play-off karşılaşmaları bu gece oynanan UKÜ-Yükseliş maçıyla tamamlandı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan serinin üçüncü maçında da kazanan değişmedi ve UKÜ, Yükseliş’i 30-24 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İlk yarının ortalarına kadar her iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadılar. 18’inci dakikadan itibaren UKÜ rakibine üstünlük kurmaya başladı ve ilk yarıyı 14-10 önde tamamladı.

İkinci yarıda UKÜ farkı 10 gole kadar çıkarmayı başarsa da Yükseliş oyundan kopmayarak tekrardan bu farkı 5 gole kadar indirdi, fakat bir türlü skoru dengeleyemedi.

Her iki takımın da ağırlıklı olarak yedek oyuncularla mücadele ettiği karşılaşma UKÜ’nün 30-24 üstünlüğünde sona erdi.

Maçta Yükseliş’ten Emre attığı 7 golle gecenin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Bu sonuçla UKÜ seride durumu 3-0 yaparak finalde DAÜ’nün rakibi oldu. Yükseliş ise Gençlik Gücü ile üçüncülük için mücadele edecek.

Hentbolda üçüncülük karşılaşmaları 31 Mayıs’ta, final karşılaşmaları ise 1 Haziran’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

Haber ve Foto: Cemil Garip

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.